Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Obsady « 200l profil- ile pyszczaków??
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: 200l profil- ile pyszczaków??  (Przeczytany 1774 razy)
bartek442
Nowy
*

« : Maj 19, 2009, 10:56:06 »

Witam wszystkich miłośników podwodnego świata! Smiley.Zamieszczam tutaj swój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość jeśli chodzi o treść. Jestem początkującym akwarystą więc proszę o dobrą radę innych bardziej zaawansowanych. Grin Postanowiłem założyć akwarium z pyszczakami z malawi. Dużo wcześniej czytałem na temat biotopu i warunków jakie trzeba im zapewnić.Kupiłem akwarium 200l profil, więc nie do końca 200! Huh Po długich przemyśleniach zdecydowałem się na pseudotropheus saulosi, głównie z tego względu że nie rosną zbyt duże.Docelowo chce mieć obsadę 12 sztuk. 2+10. Co o tym myślicie?Czy to aby nie za dużo?Czekam na podpowiedzi fachowców....
Z góry dziękuję za pomoc.  Wink
daniel.iron
Stały użytkownik

Moje gadu-gadu 1339862

« Odpowiedz #1 : Maj 19, 2009, 12:30:24 »

do 200l (nawet nie jak mówisz bo profil) 12 dorosłych rybek powinno być ok chodź ja bym zrobił z tego 2 gatunkowe akwarium:

zółte saulosi i niebieskie maingano lub rdzawo- fioletowe spegnarae tylko że mniejszych ilościach.

bartek442
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Maj 19, 2009, 12:36:57 »

Wiem ale inne gatunki są już większe niż saulosi a moje akwarium nie jest za duże niestety. Rozpatrzałem taką opcję żeby zamieścić 2 gatunki np. Ale na początek zacznę od jednego żeby zasmakować przygody z pyszczakami. Po jakimś czasie kiedy uznam że wiem już na tyle dużo żeby zająć się innymi to tak zrobię.
Dzięki.!
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: