Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: rośliny poczta ....  (Przeczytany 1815 razy)
młodyakwarysta
Bywalec

ryby denne

« : Maj 05, 2009, 16:24:05 »

Były tematy o rybkach pocztą to postanowiłem założyć o roślinach , Ostatnio zalicytowałem na allegro fajny zestawik ,ael po przemyśleniu odstapiłem od licytacji .To teraz sedno sprawy czy rosliny ,przetrwają  2-dniową podróż w workach foliowych ,czy po prostu uschną ? Czy kupowaliście rośliny na allegro? Jeśli tak t od jakich sprzedawców ,bo może dam im zarobic Good ! Good !

moje awkaria 54l i 27l i 30l i25
Maży mi sie jeszcze 10 zbiorników ....
jaaasiek
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Maj 05, 2009, 16:54:14 »

nie będzie problemu. do woreczka wystarczy dać kilka mililitrów wody dla podtrzymania wilgoci i wszystko będzie ok

wejdźcie, obejrzyjcie i skomentujcie:

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=22819.0
margin
Bywalec

« Odpowiedz #2 : Maj 05, 2009, 17:09:35 »

kupowałam pistię u sprzedawcy na Allegro i byłam bardzo zadowolona, fachowo zapakowana przesyłka i duży gratis (ponad dwa razy tyle roślin) sprawiły, że jestem zadowolona i mam pięknie zarośnięte akwarium, oczywiście roślinki doszły bez uszczerbku - a to oferta sprzedawcy
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3946765&p=1&p=0

Esmi
Bywalec

Cave hominem

« Odpowiedz #3 : Maj 06, 2009, 21:42:42 »

Ja kupowałm roślinki u kilku allegrowiczów "sklepowych" i indywidualnycj i nie było problemów. Pistie dostałam od jednego artysty w kopercie bąbelkowej, zawiniętą w mokrą bibułkę Roll Eyes była nieźle uklepana, ale teraz rośnie jak szalona, więc chyba taka podróż niespecjalnie jej zaszkodziła.

Jesteśmy zarozumiałymi ignorantami zapatrzonymi w swoje "człowieczeństwo", które zamiast otworzyć nam szerzej oczy na otaczający nas świat, przysłoniło je mgłą pychy.
lwica79
Super aktywny

« Odpowiedz #4 : Maj 06, 2009, 22:35:46 »

Ja również wiele razy kupywałam roślinki, które otrzymywałam pocztą, i nie było problemów z przesyłką. Z wielu sprzedawców byłam zadowolona, a jedną sprzedawczynią po prostu zachwycona jestem- mam na myśli renii2 - użytkowniczkę tego forum. Polecam jak najbardziej jeśli akurat coś oferuje.

Piterix
Super aktywny

« Odpowiedz #5 : Maj 07, 2009, 11:08:42 »

Różnie to bywa - zazwyczaj (w 90%) wszytsko jest ok, ale w 10% rośliny niestety nie przeżywają tygodniowej wycieczki do mojego miasta (tak było kiedyś z glosią). Ze swoich roślin, które wysyłałem na drugi koniec polski ucierpiała podobno pistia (za dużo wilgoci/wody z korzeni i podobno dużo zmarniało).
Ja kupuję na allegro i będę kupował - chyba, że w sklepie mam taniej...

Zapraszam do komentowania mojego baniaka. Ostatnia aktualizacja 08.09.2013 . http://www.akwarium.net.pl/forum/nasze-akwaria/piterix-900l-ogolne-krotka-relacja-z-zakladania/
Kamil921023
Bywalec

« Odpowiedz #6 : Maj 20, 2009, 20:57:04 »

Ja kupowałem 5 razy roślinki na allegro i zawsze przychodziły w świetnym stanie.
Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #7 : Maj 21, 2009, 08:51:24 »

Osobiście już bardzo dawno nie kupowałam roślin w sklepie. Zaopatruję się tylko u innych akwarystów lub na allegro. Do tej pory tylko raz mi się zdarzyło, że z roślin przyszła papka ale to tylko dlatego,z ę sprzedawca postanowił wysłać rośliny w pudełku z wodą  Wink

Przeważnie wystarczy roślinę zapakować do worka, nalać łyżkę stołową wody, nadmuchać trochę przed zamknięciem, worek wsadzić do kartonowego pudełka i to wystarcza. Mchy i rośliny trawnikowe można przesyłać w kopertach bąbelkowych choć ostatnio dostałam sprasowane łodygowce w kopercie i doszły w bardzo dobrym stanie.

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: