Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: co to jest?  (Przeczytany 2312 razy)
merritt
Stały użytkownik

« : Listopad 15, 2004, 11:44:32 »

dziś rano znalazłem centymetr nad powierzchnią wody, przyklejone do ścianki akwarium coś, co wygląda jak malina, tylko jest białe. prawie 2 cm długości, ponad cm szerokości. jakbym miał stawiać, to postawiłbym na jajeczka ampularii, ale nie wiem czy to tak wygląda bo wcześniej nic takiego nie widziałem. co to może być? co mam z tym robić? jeśli to jajeczka ampularii to przenieść to gdzieś. ile czasu minie zanim się wyklują, co im dawać jakbędą malutkie? jeśli to w ogóle są jajeczka ampularii :wink:

64l. 2 bocje wspaniałe, 3 molly's, parka gurami złotych, parka ramirez, parka prętników karłowatych, zbrojnik niebiestki, 3 sumiki szkliste, 5 otosków, dwie ampularie
wirek
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Listopad 15, 2004, 20:19:25 »

Pewnie tak. Co prawda moje ampularie składały jaja znacznie wyżej ponad powierzchnią wody ( conajmniej 5 cm), koloru szaro-pomarańczowego i wielkości kciuka, ale może to tylko różnice pomiędzy gatunkami należącymi do tego samego rodzaju. Rzeczywiście można było kładkę jajową przyrównać do maliny Tongue

Tańczący z rybkami
merritt
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Listopad 15, 2004, 20:46:54 »

wyżej nie mogły bo była pokrywa. jeślibym chciał je odchować w jakimś innym miejscu to jakie powinny być tam warunki? jak długo trzeba teraz czekać? znalazłem jedną wypowiedź o młodych ampulariach, ale nadal nie wiem czym karmić małe przełożone do innego zbiornika?

64l. 2 bocje wspaniałe, 3 molly's, parka gurami złotych, parka ramirez, parka prętników karłowatych, zbrojnik niebiestki, 3 sumiki szkliste, 5 otosków, dwie ampularie
Harpia
Bywalec

« Odpowiedz #3 : Listopad 15, 2004, 20:54:04 »

Ja karmiłam płatkami, plastrem gotowanej do miękkości marchewki, fajnie to wyglądało  :wink:

www.fretki.org.pl - największa fretkowa strona w Polsce!
http://forum.fretki.org.pl/index.php - fretkowe forum.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: