Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 2 [3]
  Drukuj  
Autor Wątek: Wiciu08 54 litry  (Przeczytany 6004 razy)
Wiciu08
Nowy
*

« Odpowiedz #30 : Sierpień 19, 2009, 18:04:08 »

nie, nie zbrojnika niebieskiego

Wojtek z Kłodzka, jak mogę to pomagam Wink
MichcioRoslina
Bywalec

« Odpowiedz #31 : Sierpień 19, 2009, 18:08:02 »

może z łaski swojej poczytałbyś chociaż troche o danej rybie zanim ją kupisz?  Lips Sealed
A przestań... po co ma czytać? Przecież wie lepiej... sprzedawcy też wiedzą bardzo dużo, więc ta wiedza powinna w zupełności wystarczyć.
Prawda?
dobraf
Super aktywny

« Odpowiedz #32 : Sierpień 19, 2009, 19:20:27 »

Ja nieraz odnoszę wrażenie, że niektórym nie ma sensu podpowiadać co mają zmieniać (chodzi mi o ludzi, którzy mają obsadę EWIDENTNIE nie do zaakceptowania), kupa ludzi stara się podpowiadać im co mają poprawić a oni i tak robią "swoje", rozpisywanie się w takich wątkach na dłuższą metę zdaje się, że przynosi mizerne efekty...

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=23648.0
Pterophyllum scalare
Ancistrus dolichopterus
Hoplosternum thoracatum
Wiciu08
Nowy
*

« Odpowiedz #33 : Sierpień 20, 2009, 14:01:46 »

a czemu muszę oddać glonojada (zbrojnika niebieskiego)Huh Mój znajomy ma w 25 litrowym aqwa 4 glonojady, 3 skalary, 2 ślimaki i 2 gupiki. Skalarom nic się nie dzieje, na oko mają 15 cm długości i 15 wysokości, a glonojady mają około 20 cm. Więc czemu ja w 54l mam nie mieć 1 glonojada?

Xmodsss
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #34 : Sierpień 20, 2009, 14:17:53 »

Przecież ryby ci nie powiedzą że je męczysz Wściekły Wściekły Wściekły
karol987
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #35 : Sierpień 20, 2009, 14:30:18 »

Ten twój kolega to musi sie dobrze znać jak skalary w 25l trzyma. TO JEST MĘCZENIE RYB. 4 glonojady 20 cm?? gdzie one się tam mieszczą wogule? Chyba na styk
dilayla
Stały użytkownik

« Odpowiedz #36 : Sierpień 20, 2009, 16:39:23 »

To co koledzy powyżej.Nie wolno tak traktować ryb! Ja w 25 litrach trzymałam takiego glonojada (jakiegoś zbrojnika chyba złotego)który teraz w moim domu pokazywany jest jako ciekawostka(mam teraz akwa 112) jak z takiego maluszka wielkości paluszka urósł taki gigant.P.S Na imię ma Smoczyca xD

Jostein Gaard
Czy to nie smutne, że większość ludzi musi zachorować, by zdać sobie sprawę z cudowności życia?
MichcioRoslina
Bywalec

« Odpowiedz #37 : Sierpień 20, 2009, 18:06:45 »

Proponuję to uznać za prowokację i zostawić w spokoju.
dobraf
Super aktywny

« Odpowiedz #38 : Sierpień 20, 2009, 19:14:40 »

a czemu muszę oddać glonojada (zbrojnika niebieskiego)Huh Mój znajomy ma w 25 litrowym aqwa 4 glonojady, 3 skalary, 2 ślimaki i 2 gupiki. Skalarom nic się nie dzieje, na oko mają 15 cm długości i 15 wysokości, a glonojady mają około 20 cm. Więc czemu ja w 54l mam nie mieć 1 glonojada?
o właśnie dokładnie o to mi chodziło...

Proponuję to uznać za prowokację i zostawić w spokoju.

zdaję się, że tak będzie najlepiej.

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=23648.0
Pterophyllum scalare
Ancistrus dolichopterus
Hoplosternum thoracatum
Wiciu08
Nowy
*

« Odpowiedz #39 : Sierpień 20, 2009, 19:36:38 »

Ja wiem, jak tylko zobaczyłem co on ma w tym aqwa, to się trochę przeraziłem. A aqwa ma już ponad rok. Powiem szczerze, że te skalary stoją w miejscu. A w moim zbiorniku glonojad będzie miał chyba miejsce, prawda?

zibi
Bywalec

kocham to ;]

« Odpowiedz #40 : Sierpień 20, 2009, 19:43:39 »

Ja wiem, jak tylko zobaczyłem co on ma w tym aqwa, to się trochę przeraziłem. A aqwa ma już ponad rok. Powiem szczerze, że te skalary stoją w miejscu. A w moim zbiorniku glonojad będzie miał chyba miejsce, prawda?

NIE?? Otoski się nadają do ciebie 8 powinno wystarczyć. A jeżeli tego nie rozumiesz to nie pisz chociaż więcej o tych "glonojadach" bo szanujących ryby ludzi denerwujesz...

o sobie: cieszę się, że mam 20 lat;

aktualne zajęcie: w piłkę gram;

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=25776.msg238930;topicseen#msg238930
Wiciu08
Nowy
*

« Odpowiedz #41 : Sierpień 22, 2009, 12:29:35 »

Czym się różni otosek od glonojada?

dwight 18
Super aktywny

« Odpowiedz #42 : Sierpień 22, 2009, 12:40:12 »

Czym się różni otosek od glonojada?

JAKIEGO GLONOJADA? wiesz co to znaczy ''glonojad''?  ''glonojad'' to stworzenie które w swojej diecie ma glony , ''glonojadem'' można nazwać ślimaka,krewetke, otocinclusa(potocznie nazywany otoskiem) i tylko nie liczne zbrojniki , zbrojnik niebieski absolutnie glonojadem nazywany być nie może bo glony nie są w jego diecie(niektórzy mówią że je glony jak jest młody ale jak zauważyłem że jak sie go odpowiednio karmi to glonów nie rusza) , rozumiesz już co to znaczy ''glonojad'' ?

A w moim zbiorniku glonojad będzie miał chyba miejsce, prawda?