najlepszym domem dla rozgwiazdy jest naturalne środowisko, a że ludzie są tacy głupcy, że męczą je w akwariach...
ależ niesamowity wniosek wyciągnąłeś
a czym powiedz mi różni się rozgwiazda od takiego neona którego ty trzymasz w akwarium? bo wydaje mi się że niczym oprócz inteligenci bo ta u rozgwiazdy na zbyt wysokim poziomie na pewno nie jest.Rybki i inne stworzenia wodne są w sprzedaży i już nic na to nie poradzisz , pozostaje stworzenie im dobrych warunków do życia , bo czy zamieszkają u ciebie czy u kogoś innego nie ma różnicy i tak będą żyły w akwarium a nie na wolności.
no wiem o tym. gdyby nie istniała to wiele stworzeń nie umierało jak na przykład pławikoniki
no pewnie odrazu zlikwidujmy akwarystykę
tylko zmniejszanie ilości gatunków przez akwarystykę to akurat malutki problem , gorzej jest z odłowami konsumpcyjnymi lub z wylewaniem zanieczyszczeń do wód , albo popatrz jeszcze wcześniej , najlepiej to by było aby ludzie nie wpierniczali się na tereny dzikich zwierząt i nie niszczyli ich środowiska naturalnego , popatrz ile przez takie rzeczy nagineło gatunków ,akwarystyka to przy tym akurat malutki pikuś.