Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: ank@ 28l po kolejnych zmianach  (Przeczytany 5061 razy)
Female_Raziel
Super aktywny

« Odpowiedz #15 : Lipiec 01, 2009, 19:14:42 »

czemu o jedno za dużo? o które? masz może na myśli tego zatoczka? Huh

O które? O dowolne, ale napewno nie o zatoczka. Smiley Nie stosuje zadnych przeliczników, oceniam liosc obsady "na oko" i jak dla mnie troche przyciasno.

Moje 53l: http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=24019.0

Przed przeczytaniem moich postów przeczytaj regulamin bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy post, niewłaściwie zrozumiany, zagraża Twemu życiu lub zdrowiu.
Esmi
Bywalec

Cave hominem

« Odpowiedz #16 : Lipiec 01, 2009, 19:37:18 »

a co myślicie o bazalcie na dno? nie będzie to stresowało żabek/ bo im się chyba podoba ten zwirek...
Żwirek bazaltowy może pokaleczyć żabki. Owszem na oko jest ładny, ale ma nieco ostre krawędzie i dlatego nie używa się go przy przydennych stworkach.

Jesteśmy zarozumiałymi ignorantami zapatrzonymi w swoje "człowieczeństwo", które zamiast otworzyć nam szerzej oczy na otaczający nas świat, przysłoniło je mgłą pychy.
Mechanic
Super aktywny

« Odpowiedz #17 : Lipiec 02, 2009, 01:28:43 »

28 litrów zbiornik, filtrowanie 250l/h,oświetlenie 7W,zastanów się po co tak duża filtracja, a dla czego tak mało światła Huh

Wydajność filtra mierzona jest bez obciążenia (czyt. gąbki), jak przepłynie przez niego 100l/h to będzie dobrze. Oświetlenie dla takich gatunków roślin jak ma ank@ jest wystarczające. Ale cóż, zawsze można się do czegoś przyczepić... Roll Eyes

O które? O dowolne, ale napewno nie o zatoczka. Smiley Nie stosuje zadnych przeliczników, oceniam liosc obsady "na oko" i jak dla mnie troche przyciasno.

Normalnie nie ma gdzie palca włożyć... Grin
« Ostatnia zmiana: Lipiec 02, 2009, 01:30:49 wysłane przez Mechanic » Zapisane
gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny

« Odpowiedz #18 : Lipiec 02, 2009, 07:39:02 »

A mnie sie podoba, jedynie te nitki troche psuja ogolne wrazenie - ale z pewnoscia nie beda dlugo  Wink
Ta paprotnica jak sie rozrosnie zdominuje Ci bardzo akwa i optycznie zmniejszy - moze wiec posadz ja w jednym rogu, a w zamian poszukaj jakichs malutkich trawek lub cos bardzo drobno listnego.
Karlikow moze troszke duzo i nie wiem jak to jest z ich rozmnazaniem, przemysl wiec bo faktycznie jest troszke ciasniutko.

matka siedzi z tyłu
Super aktywny

« Odpowiedz #19 : Lipiec 02, 2009, 09:08:04 »

poszukaj jakichs malutkich trawek lub cos bardzo drobno listnego.
owszem, byłoby ładnie, tylko niestety na ogół małe roślinki wmagają dużego światła

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ
Mechanic
Super aktywny

« Odpowiedz #20 : Lipiec 02, 2009, 19:53:47 »

owszem, byłoby ładnie, tylko niestety na ogół małe roślinki wmagają dużego światła

Święta prawda. Sad No może mogłabyś spróbować z nurzańcem niskim (Vallisneria nana). Cool
matka siedzi z tyłu
Super aktywny

« Odpowiedz #21 : Lipiec 02, 2009, 20:08:18 »

Mechanic, a znasz z autopsji tego nurzańca niskiego? Bo ja tak, liście mają po 80-100 cm długości Cheesy

Mechanic
Super aktywny

« Odpowiedz #22 : Lipiec 02, 2009, 20:16:16 »

Skąd masz takie informacje? Shocked
dilayla
Stały użytkownik

« Odpowiedz #23 : Lipiec 02, 2009, 20:57:44 »

Mechanic  i MSZT http://akwa-mania.mud.pl/rosliny/valiseria1.html są dwie wersje papa

Jostein Gaard
Czy to nie smutne, że większość ludzi musi zachorować, by zdać sobie sprawę z cudowności życia?
matka siedzi z tyłu
Super aktywny

« Odpowiedz #24 : Lipiec 02, 2009, 20:59:46 »

Skąd masz takie informacje? Shocked

Z mojego akwarium

Mechanic  i MSZT http://akwa-mania.mud.pl/rosliny/valiseria1.html są dwie wersje papa

Wiem, ale przynajmniej u mnie ta długa zdecydowanie dominuje.

Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: