Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: akwarium za 100zł!!!!!!!!!!  (Przeczytany 2684 razy)
justynadracz
Stały użytkownik

« : Lipiec 11, 2009, 19:28:02 »

witam, moj kuzynek chce załozyc akwarium, ma z 100 zł chce akwarium filtr grzałke, wszystko  razem z rybami zeby sie zmiesciło w tych 100 zł. to pilne, poradzcie cos zeby zmiescił sie w tej cenie.. mylse ze da rady
dobraf
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Lipiec 11, 2009, 19:39:42 »

akwa + pokrywa + grzałka + filtr, widziałem na allegro 25 l za ok 119zł, wątpie czy da radę zmieścić się w tej cenie a gdzie ryby i rośliny (choć ryby i rośliny to pół biedy), jedyna szansa to kupno okazyjne "z drugiej ręki", ostatnio mój kumpel sprzedał 54l za 100zł z pokrywą, grzałką i filtrem - także może mu się uda, jakieś żyworódki to pewnie ktoś mu da za frajer, rośliny zostają ludziom po przycinkach.

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=23648.0
Pterophyllum scalare
Ancistrus dolichopterus
Hoplosternum thoracatum
Female_Raziel
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Lipiec 11, 2009, 19:42:01 »

Niewykonalne. Sam filtr czy grzałka kosztuje 40zł. Chinska tandeta to strata pieniedzy. Szkło bez niczego to jakies 40zł za 25l. Juz mamy 120zł, a zbiornik pusty... Moznaby spróbowac u szklarza, ale ciagle nie stac nas na zawartosc (zwirek, roslinki, dekoracje) i pokrywe z oswietleniem.
Jedyna szansa to kupno uzywanego.

Moje 53l: http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=24019.0

Przed przeczytaniem moich postów przeczytaj regulamin bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy post, niewłaściwie zrozumiany, zagraża Twemu życiu lub zdrowiu.
miki12101
Zainteresowany
**

Impossible is nothing

« Odpowiedz #3 : Lipiec 11, 2009, 20:26:51 »

Wiem, że offtopic, ale jeden wykrzyknik w zupełności by wystarczył. Jak gdzies koło ciebie organizują takie giełdy(nie akwarystyczne, tylko normalne), to jest duża szansa na wyhaczenie jakiś 45 - 60 litrów
dwight 18
Super aktywny

« Odpowiedz #4 : Lipiec 11, 2009, 21:20:02 »

nie ma najmniejszych szans , na akwarium 25 litrów z całym wyposażeniem, rybami itd. zapłacisz ok 200-300 zł najtaniej , chociaż trudno się zmieścić w tej sumie  , za 100 zł nie ma szans na akwarium.Niech kuzyn poczeka troche,uzbiera chociaż to 700 zł kupi chociaż 100l i niech się wtedy  zabiera za porządną akwarystyka ze wszystkim potrzebnymi rzeczami , zbędny pośpiech jest niewskazany potem będę cierpiały żywe zwierzęta, ryby to nie są ryby dla ludzi którzy mają jednodniowy wybryk to ogromny obowiązek na całe życie.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 11, 2009, 21:25:27 wysłane przez dwight 18 » Zapisane
1975maniek
Stały użytkownik

« Odpowiedz #5 : Lipiec 11, 2009, 21:51:52 »

za 100zł to nie ma szans na kupno akwarium z osprzętem (około 300zł nowe a uzywane to około 200zł)
dwight 18
Super aktywny

« Odpowiedz #6 : Lipiec 11, 2009, 22:09:54 »

za 100zł to nie ma szans na kupno akwarium z osprzętem (około 300zł nowe a uzywane to około 200zł)

i to kupując oszczędnie bo z wszystkimi wynalazkami(uwielbiam je kupować  Grin)to wyjdzie ok 400.
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #7 : Lipiec 11, 2009, 22:25:21 »

nie jest łatwo ale da się Smiley Po kosztach czyli -
szkło - trzeba poszukać gotowych akwa ale bez osprzętu moża na bank kupić za 25ł z - ja ostatnio widziałam taniej jak jesteś z Warszawy to dam Ci namiar , albo niech skołuje szkło i sam sklei - ja mam 20 klejone ze starej szyby okiennej - nie polecam ale trzyma się już dłuzszy czas Smiley
swiatło - niech kupi świetlówkę w oprawie meblowej - 29zł T5 8w- starczy i do tego albo dorobić nóżki z blachy albo przykryć akwa kawałkiem szyby -(tu już bankowo może3 byc ze śmietnika) lub pleksi i na to poprostu położyć świetlówkę druga wersja lampka biurkowa - może ma a jak nie to najtańsza 19z
Grzałka - teraz lato nie potrzebna a do zimy nazbiera kase na grzałkę
Filtr - do 25 wystarczy chińska kaskada - ja nie przerybi akwarium i zrobi low techa to wystarczy ( ja mam ją i ciągnie ledwo bo ledwo ale jednak wystarcza) - jak nie to niech odkupi używany wewnętrzny od kogoś - tak czy tak w 20 zł się zamknie
Podłoże - ziemia( może mama ma troche do kwiatków i odstąpi - jak nie to 2,50zł mała paczka) i Piach z piaskownicy darmowy - tylko wygotować trzeba
Ryby - gupiki ze 3 napewno ktos mu odda za free a więcej to i tak będzie za dużo albo jeden bojek - też dużo osób chce się pozbyć
Rośliny też ktoś po przycince odstąpi - jak jest z Wawy to niech pisze do mnie nie ma sprawy
Czyli razem koszt : 76,50 zł czyli jeszcze zostaje pole do manewru na pn. kupno innych ryb lub lepszy filtr czy na przesyłkę czy poslizg w wypadku gdyby coś było droższe  Cheesy
A fuul wypas to można zrobić i za 1000zł 25l.

Albo prosze bardzo : kup teraz za 100 masz 90l z wyposarzeniem http://www.allegro.pl/item683117668_akwarium_90l_z_zabudowa_rosliny_gratis_komplet.html
« Ostatnia zmiana: Lipiec 11, 2009, 22:55:02 wysłane przez ala » Zapisane

ivan23
Stały użytkownik

« Odpowiedz #8 : Lipiec 13, 2009, 10:00:04 »

Powiem tak: nówki z nowym osprzętem nie kupi, używankę jak najbardziej da się.

Nie dalej jak 3 tygodnie temu kupiłem na allegro 63 l z pokrywą i filtrem kaskadowym za 80 zika. Tak więc mniejsze używane dałoby się taniej kupić, zwłaszcza jak się jest z dużego miasta.

122, 63, 15, 36, 24, 24, 22
microrasbora galaxy, erythromicron, neocaridina heteropoda var. yellow, caridina babaulti cf. green, stripes, dario dario, boraras brigittae, cambarellus orange
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: