nie jest łatwo ale da się
Po kosztach czyli -
szkło - trzeba poszukać gotowych akwa ale bez osprzętu moża na bank kupić za 25ł z - ja ostatnio widziałam taniej jak jesteś z Warszawy to dam Ci namiar , albo niech skołuje szkło i sam sklei - ja mam 20 klejone ze starej szyby okiennej - nie polecam ale trzyma się już dłuzszy czas
swiatło - niech kupi świetlówkę w oprawie meblowej - 29zł T5 8w- starczy i do tego albo dorobić nóżki z blachy albo przykryć akwa kawałkiem szyby -(tu już bankowo może3 byc ze śmietnika) lub pleksi i na to poprostu położyć świetlówkę druga wersja lampka biurkowa - może ma a jak nie to najtańsza 19z
Grzałka - teraz lato nie potrzebna a do zimy nazbiera kase na grzałkę
Filtr - do 25 wystarczy chińska kaskada - ja nie przerybi akwarium i zrobi low techa to wystarczy ( ja mam ją i ciągnie ledwo bo ledwo ale jednak wystarcza) - jak nie to niech odkupi używany wewnętrzny od kogoś - tak czy tak w 20 zł się zamknie
Podłoże - ziemia( może mama ma troche do kwiatków i odstąpi - jak nie to 2,50zł mała paczka) i Piach z piaskownicy darmowy - tylko wygotować trzeba
Ryby - gupiki ze 3 napewno ktos mu odda za free a więcej to i tak będzie za dużo albo jeden bojek - też dużo osób chce się pozbyć
Rośliny też ktoś po przycince odstąpi - jak jest z Wawy to niech pisze do mnie nie ma sprawy
Czyli razem koszt : 76,50 zł czyli jeszcze zostaje pole do manewru na pn. kupno innych ryb lub lepszy filtr czy na przesyłkę czy poslizg w wypadku gdyby coś było droższe
A fuul wypas to można zrobić i za 1000zł 25l.
Albo prosze bardzo : kup teraz za 100 masz 90l z wyposarzeniem
http://www.allegro.pl/item683117668_akwarium_90l_z_zabudowa_rosliny_gratis_komplet.html