miki12101
Zainteresowany
Impossible is nothing
|
|
« : Lipiec 12, 2009, 10:13:45 » |
|
Witam! Mam taki problem. Wyjeżdżam z domu na być może nawet 2 tygodnie. Moja ilość narybku nie jest imponująca, bo 9 sztuk, ale co z nimi zrobić? W tym czasie mój brat będzie dwa dni w domu, a potem już nie będzie nikogo. CO zrobić?
|
|
|
|
|
|
|
jsand
Nowy
|
|
« Odpowiedz #1 : Lipiec 12, 2009, 10:36:07 » |
|
Cześć kolego. Mam właśnie podobny problem. Widziałem w marketach takie dozowniki do automatycznego karmienia, ale tanie to nie było , a akwaria mam trzy choć właściwie to dopiero początkuję . Pozostaje chyba zaufany sąsiad . Muszę poszperać jeszcze na forum ile właściwie można zostawić ryby bez jedzenia, ale na pewno nie na dwa tygodnie. Pozdrawiam - bardzo początkujący forumowicz Jacek.
|
|
|
|
|
|
|
Female_Raziel
|
|
« Odpowiedz #2 : Lipiec 12, 2009, 10:40:12 » |
|
Dorosłe ryby mozna zostawic na 2tygodnie. Narybek musi jesc kilka razy dziennie. Nie wiem czy wytrzymałby glodówke, ale napewno nie przezyje takiej długiej. Moze by spróbowac jakies zestawu wakacyjnego?
|
|
|
|
|
|
|
jsand
Nowy
|
|
« Odpowiedz #3 : Lipiec 12, 2009, 11:00:44 » |
|
Dorosłe ryby mozna zostawic na 2tygodnie. (...)
A widzisz nie wiedziałem i bałbym się. Wypróbowałeś to? I czy wszystkie dorosłe? Mam neonki inesa, glonojady - w tym jeden mały albinos, bojowniczki syjamskie, kiryski, brzankę rekinią i molinezje różnych maści w 120 litrach, osobno jeden samiec gupika i molinezja po paraliżu w 22 litrach i osobno dziewięć zeszłotygodniowych maluchów - cztery molinezje pstre i i pięć czegoś podobnego do półcentymetrowych gupików w 5 litrach, ale nie gupiki, jak podrosną to się dowiem co to jest , bo narazie przypominają kijanki .
|
|
|
|
|
|
|
Female_Raziel
|
|
« Odpowiedz #4 : Lipiec 12, 2009, 11:08:17 » |
|
A widzisz nie wiedziałem i bałbym się. Wypróbowałeś to? I czy wszystkie dorosłe?
Osobiscie nigdy nie miałam "okazji" na taka próbe jednak kazdy ci powie, ze dorosla ryba wytrzyma 2 tygodnie. Najdluzej moje ryby nie jadły 7 dni i wygladały nawet zdrowiej. Kiedy przyzwyczajałam mojego bojownika do suchego pokarmu to wlasie 2tyg stawiał opór.
|
|
|
|
|
|
|
jsand
Nowy
|
|
« Odpowiedz #5 : Lipiec 12, 2009, 11:17:43 » |
|
O.K. Wypróbuję, ale nie teraz tylko pod kontrolą jak będę w domu . Narazie dzięki za pomysł i informację bo już wyjeżdżam, a jeszcze muszę iść po sąsiada. Powodzenia Jacek.
|
|
|
|
|
|
|
miki12101
Zainteresowany
Impossible is nothing
|
|
« Odpowiedz #6 : Lipiec 12, 2009, 12:34:23 » |
|
A co myślicie o SERA Holiday??
|
|
|
|
|
|
|
FighterMan
Bywalec
Kocham Ramirezy!!!
|
|
« Odpowiedz #7 : Lipiec 12, 2009, 12:56:24 » |
|
no to dla dorosłych ale dla narybku nie bardzo. Ja bym polecał albo sąsiada albo kogoś z rodziny mieszkającego blisko aby przyszedł nakarmić... ale najlepszym rozwiązaniem byłby karmnik automatyczny.
|
|
|
|
|
|
|
miki12101
Zainteresowany
Impossible is nothing
|
|
« Odpowiedz #8 : Lipiec 12, 2009, 14:47:35 » |
|
Właśnie nie bardzo mam komu pozostawić pod opiekę, a coś w stylu tego pokarmu, ale dla narybku??
|
|
|
|
|
|
|
Albixxx
Zainteresowany
Może kiedyś...
|
|
« Odpowiedz #9 : Lipiec 13, 2009, 09:34:43 » |
|
o jaki narybek chodzi? gupik/ mieczyk? czy coś zadawalającego jak neon czerwony/ paletki.
|
|
|
|
|
|
|
miki12101
Zainteresowany
Impossible is nothing
|
|
« Odpowiedz #10 : Lipiec 13, 2009, 10:00:48 » |
|
o jaki narybek chodzi? gupik/ mieczyk? czy coś zadawalającego jak neon czerwony/ paletki.
Dla mnie się nie liczy, czy to gupik, mieczyk czy paletka. Gupiki i mieczyki może też chcą żyć ...
|
|
|
|
|
|
|
Albixxx
Zainteresowany
Może kiedyś...
|
|
« Odpowiedz #11 : Lipiec 13, 2009, 13:26:09 » |
|
Dla mnie się nie liczy, czy to gupik, mieczyk czy paletka. Gupiki i mieczyki może też chcą żyć ... nie o to mi chodzi. Ryby żyworodne więcej wytrzymują bez pokarmu. mój brat jak miał akwarium, kiedyś nie karmił gupików i mieczyków przez chyba niecały miesiąc a te żyły i mnożyły się jak na złość - bratu oczywiście
|
|
|
|
|
|
|
|