Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Obsady « Dojrzewający nowy 60 litrowy domek dla rybek:)
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Dojrzewający nowy 60 litrowy domek dla rybek:)  (Przeczytany 974 razy)
MBK
Nowy
*

« : Lipiec 17, 2009, 10:07:38 »

Na początku witam wszystkich użytkowników tego forum, gdyż to mój pierwszy post. papa

Tak jak w temacie dojrzewam mi domek o pojemności 60 litrów i proszę o pomoc jeśli chodzi o obsadę.
Powiem tylko że lubię małe kolorowe rybki i przede wszystkim chciałbym tam umieścić sporo neonków i może kilka gupików.

Podpowiedzcie mi jak wy byście to widzieli. Huh

- co do glonów?
- i nigdy nie miałem krewetek, ale może by tu coś wkomponować... hmm?
- i tak na marginesie moglibyście polecić jakieś ciekawe roślinki. (jestem otwarty na propozycje:) Good !

Wiem że nic nie wiem
Female_Raziel
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Lipiec 17, 2009, 10:11:43 »

IHMO jak juz wcisniesz neonki to na gupiki miejsca nie bedzie. Pomocne byloby jakbys podał ph, twardosc wody, podloze, roslinnosc i dekoracje.

Moje 53l: http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=24019.0

Przed przeczytaniem moich postów przeczytaj regulamin bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy post, niewłaściwie zrozumiany, zagraża Twemu życiu lub zdrowiu.
MBK
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Lipiec 17, 2009, 10:20:55 »

akwa jest zalane 2 dni temu także z konkretów to narazie tylko drobny żwirek (prawie jak piasek)

Wiem że nic nie wiem
skate34@o2.pl
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #3 : Lipiec 17, 2009, 20:17:17 »

A masz tam filtr grzałke światło? jakieś rośliny?
Co do obsady to może tak:
12x neon innesa
3x gupik (same samce lub same samice)
5x kirysek np. panda
8x krewetka amano lub red cherry
co do roślin to polecam
kabomba karolińska, rogatek sztywny, mech jawajski,
Female_Raziel
Super aktywny

« Odpowiedz #4 : Lipiec 17, 2009, 20:37:12 »

Łatwiej byloby cos zaproponowac jakbys powiedzial co cie interesuje. Rybki małe? Duze? Stadne? Kolorowe? Kasaczowate, zyworódki, labiryntowce, a moze karpiowate? Jakies mega krewetkarium?
Ph i Gh kranówy tez zmniejszylo by zakres poszukiwan.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 17, 2009, 20:46:52 wysłane przez Female_Raziel » Zapisane

Moje 53l: http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=24019.0

Przed przeczytaniem moich postów przeczytaj regulamin bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy post, niewłaściwie zrozumiany, zagraża Twemu życiu lub zdrowiu.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: