Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: POMOCY!  (Przeczytany 2717 razy)
arti-131
Bywalec

« Odpowiedz #15 : Lipiec 04, 2009, 12:22:54 »

A ile tego podłoża mam kupić? I jak sadzić w nim roślinki? A czy jak będzie to podłoże to filtr będzie wciągal wszystkie resztki pokarmów.
Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #16 : Lipiec 06, 2009, 13:03:58 »

A ile tego podłoża mam kupić?

Policz sobie kilka cm (tyle zeby to ladnie wygladalo a przy okazji dalo sie cos posadzic) razy pole podstawy akwarium podziel przez 1000 i masz w litrach. Mozesz jeszcze na oko ... jesli masz worek to wyobraz sobie na ile taki worek by wystarczyl ...

I jak sadzić w nim roślinki?
Jak w kazdym innym podlozu ...
A czy jak będzie to podłoże to filtr będzie wciągal wszystkie resztki pokarmów.

A co ma filtr do podłoża Huh

Female_Raziel
Super aktywny

« Odpowiedz #17 : Lipiec 06, 2009, 13:10:23 »

Jesli masz problemy z policzeniem podloza to dla uproszczenia przyjmij jakies 2kg/10l. W rzeczywistosci jednak to zalezy jaka chcesz gruba warstwe. Czesto niestety producencji nie podaja pojemnosci, tylko wage, a to sprawia, ze nie da sie normalnie wyliczyc.

Moje 53l: http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=24019.0

Przed przeczytaniem moich postów przeczytaj regulamin bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy post, niewłaściwie zrozumiany, zagraża Twemu życiu lub zdrowiu.
arti-131
Bywalec

« Odpowiedz #18 : Lipiec 19, 2009, 09:10:47 »

Sebos - gdy poraz pierwszy miałem piasek kupiony w zoologicznym w akwarium to na dnie zbierały się resztki i różne syfy, może miałem zły filtr albo coś dla tego się pytałem . ale dzięki wszystkim za pomoc Cheesy
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: