Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: pomocy!!!!  (Przeczytany 1927 razy)
andaxD
Zainteresowany
**

« : Lipiec 26, 2009, 07:38:13 »

Mój bojownik cały czas jest w złym stanie. nierusza się tylko kiedy chce nabrać powietrza. Jest trzymany w wodzie mineralnej bo tak powiedział gościu z zoologicznego.
czy muszę zmienić wodę na kranówę?Huh jak tak to dać do wody antychloru, soli akwarystycznej i preparat na pleśniawki?Huh
andrzejkowac
Bywalec

« Odpowiedz #1 : Lipiec 26, 2009, 07:46:59 »

A może tak napiszesz wszystko po kolei w czym trzymasz bojka czy ma jakiś filtr grzałkę itp?

Młode ampularie oddam
andaxD
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Lipiec 26, 2009, 07:49:03 »

w terrarium bo to polecił sprzedawca, nie ma filtra, grzałki, żwirek jest sztuczny, ma jedną roślinkę, ale ma pokrywę. Woda jest mineralna bo w takiej wodzie najlepiej czują się bojowniki tak przynajmniej powiedział gostek.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 26, 2009, 07:55:59 wysłane przez andaxD » Zapisane
Female_Raziel
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Lipiec 26, 2009, 08:08:25 »

Trzymasz rybke w terrarium?

Moje 53l: http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=24019.0

Przed przeczytaniem moich postów przeczytaj regulamin bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy post, niewłaściwie zrozumiany, zagraża Twemu życiu lub zdrowiu.
andaxD
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Lipiec 26, 2009, 08:19:09 »

Tak, sprzedawca powiedział że jednego Bojownika mogę trzymać w terrarium. Zresztą zaraz zrobię fote i umieszcze ją na mojej strocne. Przyślę link.
andaxD
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #5 : Lipiec 26, 2009, 08:31:16 »

To link do fotki z Bojownikiem http://zwierzaki.flog.pl/wpis/385907/moj-bojownik
andrzejkowac
Bywalec

« Odpowiedz #6 : Lipiec 26, 2009, 08:33:38 »

Oszczędź ludziom takich widoków aż przykro patrzeć .

Młode ampularie oddam
Female_Raziel
Super aktywny

« Odpowiedz #7 : Lipiec 26, 2009, 08:34:05 »

Uf, to jest faunabox, a juz sie balam, ze terrarium...
Jak widzisz woda metna, sprzetu brak. Nic dziwnego ze sie rybka zle czuje. Ciagle filtruje swoje wlasne odpadki i moze w takim stanie szybko zdechnac z zatrucia. Ta sztuczna roslinka moze go pokaleczyc.
Do czasu az dasz mu nowy dom postaw go w cieplym miejscu i wymieniaj codziennie 50% wody.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 26, 2009, 08:44:22 wysłane przez Female_Raziel » Zapisane

Moje 53l: http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=24019.0

Przed przeczytaniem moich postów przeczytaj regulamin bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy post, niewłaściwie zrozumiany, zagraża Twemu życiu lub zdrowiu.
Muchomorek
Super aktywny

...a cыновья уходят в бой!

« Odpowiedz #8 : Lipiec 26, 2009, 08:35:31 »

A to ten bidulek. Już go pokazywałeś.
Bojowniki żyją w kalużach, fakt, ale nawet w kałuży jest kilkadziesiąt litrów wody i jest życie biologiczne: glony, pierwotniaki, rośliny, larwy owadóww, korzenie roślin wynurzonych...
Tak się zachowuje, jakie ma warunki!
andaxD
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #9 : Lipiec 26, 2009, 08:49:57 »

Właśnie nalałam wody do akwa i dodałam te wszystkie środki, jak się woda ustoi to wpuszcze go do niego, poprostu okłamał mnie sprzedawca, że bojownik może w tym być i że będzie się dobrze tutaj czół
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #10 : Lipiec 26, 2009, 09:14:41 »

Dziewczyno, chyba wczoraj coś ci na ten temat pisałem. I podejrzewałem, że stan bojownika jest b. zły, a teraz ryba to już jest blisko śmierci.

Zawód : akwarysta...
Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi...
NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!
http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka
Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium
I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: