Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: akwarium obok laptopa?  (Przeczytany 1228 razy)
misiek86
Nowy
*

« : Sierpień 07, 2009, 15:35:38 »

witam

nie wiedzialem gdzie umiescic ten watek. mam nadzieje ,ze bedziecie wyrozumiali jesli to nie ten dzial ;P

chce zalozyc akwarium 63-70litrow, nie mam gdzie za bardzo postawic, chcialbym postawic akwarium na biurku na ktorym stoi laptop i tu moje pytanie czy akwarium moze zaszkodzic laptopowi pod wzgledem parowania wody czy czyms innym? akwarium bede chcial miec pelne z obudowa. moze okazac sie to dziwne pytanie ale zastanawiam sie czy sie laptop nie uszkodzi od akwarium- wilgoc czy cos...

pozdrawiam
Chmura
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Sierpień 07, 2009, 16:08:01 »

Jak je rozpękniesz to jak najbardziej zaszkodzi.
misiek86
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Sierpień 07, 2009, 17:13:20 »

wiem ,ze jak akwarium peknie to wtedy laptop bedzie plywal ale chodzi mi o to czy parowanie wody moze zaszkodzic laptopowi Tongue
Chmura
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #3 : Sierpień 07, 2009, 19:01:07 »

Nie powinno mu zaszkodzic. To parowanie z akwarium w zaden sposob mu nic nie zrobi jesli bedzie uzytkowany na tym samym stole. Natomiast gdybys stawial kompa na akwarium lub tuz ponad nim to moglyby ci sie osady porobic.
wirek
Stały użytkownik

« Odpowiedz #4 : Sierpień 10, 2009, 09:34:15 »

Jeszcze zależy jak szczelna będzie ta obudowa. Bo przy dość wysokim poziomie wody może się zdarzyć, a wiem to z własnego doświadczenia, że nawet niewielkie rybki pobierające powietrze atmosferyczne mogą wychlapywać spore ilości wody, która spływa po szybie na zewnątrz

Tańczący z rybkami
Muchomorek
Super aktywny

...a cыновья уходят в бой!

« Odpowiedz #5 : Sierpień 10, 2009, 10:36:06 »

Mi rybki nic nie wychlapują, chociaż zdarzają się wyskakujący samobójcy.
Akwarium mam koło komputera i jest w porządku, przy podmianach trzeba uważać, żeby nie zalać, ale ja się boję raczej o podłogę, niż o komputer.
Laptop ma szczelną obudowę, a zwiększonej wilgotności powietrza nie zauważam.

Podsumowując: możesz postawić, ale przy więlkszych manipulacjach przestaw laptop w inne miejsce.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: