Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Choroby « Ryba "ciągnięta" do góry... ;|
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Ryba "ciągnięta" do góry... ;|  (Przeczytany 1656 razy)
andreww2
Nowy
*

« : Marzec 22, 2008, 13:35:56 »

Witam. Z góry przepraszam jeśli temat został powielony. Mam w swoim akwarium molinezję balonową. Zauważyłem że od przedwczoraj jakoś dziwnie ona pływa. Cały czas przy lustrze wody, a jak już gdzieś w innym miejscu to głową do dołu, gdy przestaje wachlować płetwą ciągnie ją z powrotem ku górze. W swoich trudach w pływaniu w dół nieraz potrafi zrobił fikołka i ja obraca:/ Wczoraj wieczorem zauważyłem że się schowała w takie miejsce gdzie ją nie unosiło do góry. Dziś pomogłem jej się stamtąd wydostać. I znowu cały czas u góry pływa. Czym może być to spowodowane? Widziałem ze wcześniej moja brzanka sumatra też tak miała ale bezpośrednio po zjedzeniu pokarmu suchego, po jakimś czasie, to mijało, może po godzinie. A tutaj jest tak cały czas...:/ Może to dlatego ze podmieniałem parę dni temu ponad połowę wody w zbiorniku? Co to może być i co z tym zrobić? Dzięki z góry za pomoc;)
Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Marzec 22, 2008, 14:13:21 »

problem z pęcherzem pławnym

>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<<
>>>>>>>>   www.fawa.pl  <<<<<<<
andreww2
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Marzec 22, 2008, 14:46:59 »

Mozesz to jakoś rozwinąć? Bo za wiele mi to nie mówi.... :/
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #3 : Marzec 22, 2008, 14:51:10 »

najlepiej wpisz w okienko ''szukaj'' -pęcherz plawny- , bo nie widzę sensu w powtarzaniu każdej informacji wszystkim z osobna!

Aniape
Super aktywny

gg 13198444

« Odpowiedz #4 : Marzec 22, 2008, 14:51:39 »

opcja "szukaj", wstukaj tam "pęcherz pławny" i znajdź odpowiedź

...ooooo, cześć Ala  Grin

"Nawet najmniejszy kot jest arcydziełem" - Leonardo da Vinci.
andreww2
Nowy
*

« Odpowiedz #5 : Marzec 22, 2008, 14:55:29 »

Dzieki;)  sory za problem:P
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: