Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Obsady « Czy to akwarium jest względnie optymalne? Proszę o pomoc!
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Czy to akwarium jest względnie optymalne? Proszę o pomoc!  (Przeczytany 2260 razy)
Pethro
Super aktywny

« Odpowiedz #15 : Grudzień 18, 2008, 19:03:02 »

moze pomyśl od razu o większym akwarium a to sobie zostaw jako zbiornik na kwarantanne lub do leczenia. Większe akwarium jest stabilniejsze jesli chodzi o parametry wody, daje wieksze możliwości w wyborze mieszkańców. W ogóle jest tak ze im wieksze akwarium tym mniej pracy przy nim, oczywiscie zakładając że nie będzie przerybione Wink
Pamietaj o tym że zbiornik musi dojrzeć by wykształciła się w nim odpowiednia populacja bakterii utrzymujących wodę w czystości, i zanim by to nastąpiło mogłabyś trzymać to co juz masz w tych 20l. a po miesiacu ( bo tyle zwykle trwa dojrzewanie) wpuścić do wiekszego akwarium, dokupić neonków by była ławiczka. Gupiki pewnie same sie rozmnożą ... Grin
sonitta18
Nowy
*

« Odpowiedz #16 : Grudzień 18, 2008, 21:21:36 »

Właśnie tak też chcę zrobić:) Kupię 54l. Może to też niezbyt wiele, ale jakoś nie czuję się na siłach żeby kupić większy. Zarówno ze względów finansowych jak i mojej skromnej wiedzy na temat akwarystyki. Pethro...ten mój gupik chyba na prawdę jest w ciąży  Cheesy, bo jak przepływa bokiem widzę czarną kropkę koło płetwy brzusznej. Dlatego muszę się spieszyć...
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: