Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Obsady « Jaki zestaw pielęgnic do 112 l.?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Jaki zestaw pielęgnic do 112 l.?  (Przeczytany 1242 razy)
Aqwa_Lola
Nowy
*

« : Grudzień 16, 2009, 21:00:00 »

Mam zbiornik 112l. Mam tam 2 pielęgnice sajica  i oczywiście stado ich młodych. (maja 3 tyg.) Zastanawiam się jakie ryby mogę jeszcze tam dorzucić. Najlepiej żeby były to pielęgnice lub pyszczaki. Już spodobały mi się kakadu i severum gold. Co otym myślicie? Oczywiście młode odłowie do mniejszego zbiornika (80 l)

Ktoś kiedyś powiedział że muzyka uczy życia ale to nieprawda bo ona jest moim życiem... -tak samo jak akwarystyka- :*
asagoth
Coldwater
Super aktywny

Rock 'n' roll baby

« Odpowiedz #1 : Grudzień 16, 2009, 21:02:52 »

Pyszczaki??? a jak sobie wyobrażasz pyszczaki z sajicą?? To ryby z zupełnie innych wód, nie te parametry, wystrój i zachowania... do tak małego akwa żadne pielęgnice się nie nadają razem z sajicami...
Pomyśl nad ławicą i zbrojnikiem a nie pielęgnicowatymi

dobraf
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Grudzień 16, 2009, 22:09:38 »

Pyszczaki??? a jak sobie wyobrażasz pyszczaki z sajicą?? To ryby z zupełnie innych wód, nie te parametry, wystrój i zachowania...

zgadzam się w 100%

do tak małego akwa żadne pielęgnice się nie nadają razem z sajicami...
natomiast tu nie zgodzę się z Tobą, część mniejszych pielęgnic amerykańskich może być hodowana w takim zbiornku ale z reguły jest to minimum dla jednej pary także Aqwa_Lola wybij sobie z głowy wpuszczanie tam kolejnych pielęgnic.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 16, 2009, 22:11:12 wysłane przez dobraf » Zapisane

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=23648.0
Pterophyllum scalare
Ancistrus dolichopterus
Hoplosternum thoracatum
asagoth
Coldwater
Super aktywny

Rock 'n' roll baby

« Odpowiedz #3 : Grudzień 16, 2009, 22:22:52 »

Dobraf chodziło mi o to że już żadne pielęgnicowate nie nadają się do zbiornika 112 l w którym jest parka sajic (do tego z młodymi) Smiley

dobraf
Super aktywny

« Odpowiedz #4 : Grudzień 16, 2009, 22:29:30 »

Dobraf chodziło mi o to że już żadne pielęgnicowate nie nadają się do zbiornika 112 l w którym jest parka sajic (do tego z młodymi) Smiley
oj asagoth przepraszam, źle Cię zrozumiałem Embarrassed mea culpa...

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=23648.0
Pterophyllum scalare
Ancistrus dolichopterus
Hoplosternum thoracatum
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: