Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: przerobienie pokrywy  (Przeczytany 2169 razy)
djdzej1000
Bywalec

« : Styczeń 26, 2010, 17:20:40 »

Mam pytanie trochę błache ale...  zamierzam przebudować sobie pokrywę a akwa i dać ... i tu proszę o pomoc mądre głowy z doświadczenie praktycznym:

1 oświetlenie planuje - 2x 15W 2700K

2 rośliny będą mało wymagające - np. mech, kryptony...

3 pokrywa jest z paneli podłogowych 7mm i tak zostaje, planuje ją tylko wzmocnić ćwierć wałkami jak już wszystko skręcę              wkrętami to pędzel i bejca tak ze 2 warstwy czyli 2x pomaluje i wysuszę... - jeśli chodzi o odbłyśnik czekam na rady.

4 mam pytanie czy świetlówka kompaktowa może być od lustra wody w odległości 5cm nic się jej nie stanie?

Ktoś mi może udzielić odpowiedzi na 1 z 4 pkt?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 26, 2010, 19:49:39 wysłane przez djdzej1000 » Zapisane
Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Styczeń 27, 2010, 12:57:38 »

Odbłyśnik możesz zakupić firmowy, możesz go zrobić z puszek po piwie, wykleić folią spożywczą pokrywę od spodu albo samoprzylepną lustrzaną folią jaką się posługują firmy robiące reklamy. Świetlówka kompaktowa może być 5 cm od lustra i nic jej się nie powinno stać o ile pokrywa będzie dobrze wietrzona

Jak masz jakieś konkretne pytanie to pytaj z "?" na końcu bo nie wiadomo czy pkt 1 i 2 to zagadnienia do poruszenia czy stwierdzenia faktu.

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: