Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Dyfuzor do CO2  (Przeczytany 1691 razy)
Esmi
Bywalec

Cave hominem

« : Luty 02, 2010, 19:53:42 »

Czy ktoś może mi polecić jakiś porządny dyfuzor do CO2? Taki, który robi mgiełkę albo chociaż maleńkie bąbelki.
Kupiłam w necie ze spieku ceramicznego czy jak to tam fachowo nazywa i robi takie bąble, że cały gaz wylatuje w powietrze a w akwa nic nie zostaje. Stosowałam wcześniej taki z kostki lipowej i strzykawki ale też porażka.
Ma ktoś jakiś dobry pomysł?

Jesteśmy zarozumiałymi ignorantami zapatrzonymi w swoje "człowieczeństwo", które zamiast otworzyć nam szerzej oczy na otaczający nas świat, przysłoniło je mgłą pychy.
Slimq
Nowy
*

« Odpowiedz #1 : Luty 02, 2010, 20:02:27 »

Na pewno ten dyfuzor był z aqua-art Huh? Również miałem taki problem żadnej mgiełki tylko duże bomble robił.... ostatnio wymieniłem na ten: http://www.aquario.pl/sklep/aquario-szklany-dyfuzor-35mm-p-912.html i jest ok.. ale moim zdaniem to lipny dyfuzor kupiłeś Smiley
Esmi
Bywalec

Cave hominem

« Odpowiedz #2 : Luty 02, 2010, 20:13:17 »

No właśnie mam taki sam (trochę mniejszy) kupiony u tego samego gościa tylko na allegro. Jest do bani Angry

Jesteśmy zarozumiałymi ignorantami zapatrzonymi w swoje "człowieczeństwo", które zamiast otworzyć nam szerzej oczy na otaczający nas świat, przysłoniło je mgłą pychy.
czapka
Bywalec

« Odpowiedz #3 : Luty 04, 2010, 14:18:30 »

Ja mam kupiony od nich z zestawem i jest bardzo dobry. Może trafiłaś na wadliwy albo podróbę (niektóre firmy niestety zaczynają pakować chiński szajs do swoich pudełek).
Niech wymieni na nowy, wtedy porównasz.
My Sensi
Bywalec

Jah Rastafari Haile Selassie

« Odpowiedz #4 : Luty 04, 2010, 17:49:13 »

a ja mam z gałązki lipy i strzykawki lecą tylko mikro bąbelki
może coś źle zrobiłaś

Esmi
Bywalec

Cave hominem

« Odpowiedz #5 : Luty 04, 2010, 20:15:08 »

może coś źle zrobiłaś
A co można źle zrobić z kawałkiem drewna wetkniętym w kawałek plastiku? Wcisnęłam koniec w wężyk łączący z bimbrownią i patrzyłam jak lecą wielkie bąble i słuchałam jak syczy, piszczy i gwiżdże Roll Eyes
Ja mam kupiony od nich z zestawem i jest bardzo dobry. Może trafiłaś na wadliwy albo podróbę (niektóre firmy niestety zaczynają pakować chiński szajs do swoich pudełek).
Niech wymieni na nowy, wtedy porównasz.
A ja mam bez zestawu, sam dyfuzor podłączony do bimbrowni. Teraz już nie wymienię bo trochę go mam więc takiego nieco zużytego nie wypada wysyłać i upominać się o wymianę. Przegapiłam sprawę. Kupiłabym inny ale właśnie chcę wiedzieć jaki będzie dobrej jakości, nie mogę przecież w nieskończoność kupować i próbować - a może ten wreszcie będzie dobry, a może następny. Niestety moja piwnica nie łączy się ze skarbcem bankowym Undecided

My Sensi
Bywalec

Jah Rastafari Haile Selassie

« Odpowiedz #6 : Luty 04, 2010, 23:31:00 »

może coś źle zrobiłaś
A co można źle zrobić z kawałkiem drewna wetkniętym w kawałek plastiku? Wcisnęłam koniec w wężyk łączący z bimbrownią i patrzyłam jak lecą wielkie bąble i słuchałam jak syczy, piszczy i gwiżdże Roll Eyes
to dlaczego mi działa Huh
zrobiłaś źle i już  Wink

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: