Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: dziwne zachowanie opaczka  (Przeczytany 1196 razy)
dulnik
Zainteresowany
**

375l

« : Marzec 09, 2010, 19:33:41 »

Witam wszystkich. Zaobserwowałem dziwne zachowanie opaczka. Mam podłączoną bimbrownie i dyfuzorem jest strzykawka z korkiem z lipy. Ze strzykawki wylatują bardzo małe pęcherzyki co2 a mój opaczek który ma już z 10 cm ustawia się pionowo nad strzykawka pyszczkiem do lipy i łyka te bąbelki, robi to z taka zawziętością jak by mu to smakowało albo jak by tym oddychał. Co o tym sadzicie czy to normalne zachowanie ? Pozostałe dwa opaczki nawet się tym nie interesują.

Hubikopter
Super aktywny

Moje skromne 620l 200x40x77

« Odpowiedz #1 : Marzec 09, 2010, 21:13:24 »

To chyba forma zabawy, rozrywki. Nie wiem jak to tłumaczyć. Aczkolwiek nie dziwi mnie to, ponieważ mój opaczek np. siada na muszli, z której lecą bąbelki i uwielbia jak go wypychają i zrzucają z muszli. I to nie jest, że ma jakieś pasożyty, czy coś bo z nnych bąbelków w akwarium nie korzysta, nie ociera się, a to zaczął robić, kiedy tylko to zamontowałem i robi to do dzisiaj, a kiedy potrzebowałem napowietrzacza i to zdjąłem, to nie szukał innych źródeł powiterza. Po prostu spodobała mu się taka "zabawa" i tyle Cheesy Proponuję odłączyć to na jakiś czas i zobaczyć, czy będzie się zachowywał normalie - jak tak to problem rozwiązany  Good !
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: