Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 2 [3]
  Drukuj  
Autor Wątek: Raki  (Przeczytany 10597 razy)
Danuta
Bywalec

« Odpowiedz #30 : Luty 02, 2005, 13:30:58 »

A to ciekawe co piszesz - że też mnie się takie musiały trafić. Nie mam wogóle kryptokoryny.

Akwa 80l
20 rybek małych

Pozdrowienia z Olkusza
Kruczyslaw
Stały użytkownik

« Odpowiedz #31 : Luty 06, 2005, 11:23:20 »

masz racje rak rosnie strasznie szybko jak nie chcial rosnac tak teraz ma jzu okolo 4 cm  zastanwaim sie ile jeszcze urosnie agresji dalej nie widze pod kozreniem lezy kolo kirysa i nic sie niedzieje niegonia sie ani ich nie podszczypuje  chyba ze ktoras z ryb gwaltownie przeplynie. narazie nie widzialem aby niszczyl mi roslinek poprostu jest strasznie zarloczny staram sie aby mu niezabraklo jedzonka wkolo jego grotki mimo ze juz spaceruje spokojnie w dzien po calym akwarium, napisalas ze konczyl truposza fakt mi tez starego gupika ktory padl opatroszyl ale to samo robia glonojady poprostu na padline polecial raczej niesadze zeby usmiercil rybki. a co do agresywnosci widzialem sam u kumpla kupil raka  z akwarium gdzie raki byly wpuszczone razem ze pielegnicami juz nie wiem ktora ale meksyk tam sie dział potem ten rak kupiony z takeigo akwabyl chyba zerwicowanybo nie wychodzil i do teraz niezbyt jest przyjacielski i od rybek nie stroni. corazbardziej mi sie podobaja raki szkoda ze mam tylko jednego jestem ciekaw jak sie rozmnazaja Cheesy

pozdrowienia z Sanoka Tongue
Danuta
Bywalec

« Odpowiedz #32 : Luty 09, 2005, 08:39:27 »

Ja juz też mam jednego. Miałam dwa, ale jak je wyjęłam z akwa do innego pojemnika to na drugi dzień jeden zdechł. Nie wiem czy się pobiły? Pojemnik był mniejszy i mogły walczyć. ten który został wrócił do akwa na obserwcję i narazie jest spokojny. Moze to że były dwa wpływało na ich zachowanie? Sama nie wiem. teraz jest spokój - kontrolowany. Cheesy
Rak lubi zieloną sałatę więc mu ją czasem podsuwam. :wink:

Akwa 80l
20 rybek małych

Pozdrowienia z Olkusza
Strony: 1 2 [3]
  Drukuj  

Skocz do: