Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Jaka obsada do 60l  (Przeczytany 3268 razy)
olenka
Zainteresowany
**

« : Kwiecień 21, 2010, 12:07:59 »

Od 3 lat mam akwa 180l,ale syn znalazł w lesie  gołe akwa 60l ,stało pod stolem przez rok no i mnie podkusiło..Kupiłam fitr ,grzałke podłoże i drobny zwirek,rosliny z dużego akwa bo strasznie zarosło.
Stoi zalene od tygodnia w sypialni,a ja medytuje nad obsadą.Myślałam , że przeniosę stare rodostomusy 6 szt.z wiekszego,ale szkoda mi ich ruszać.
Może gupiki,bo takie ładne ,kolorowe,ale co robić z przychówkiem .Muszlowce nie bo coś tam,ale zapomniałam co. Warunki przecietne ,bo oprócz akwa mam jeszcze zainteresowania ,no i praca,dom itp.nie jestem fanatykiem.
Co byście radzili?
Hubikopter
Super aktywny

Moje skromne 620l 200x40x77

« Odpowiedz #1 : Kwiecień 21, 2010, 12:43:18 »

No to Gupiki, ewentualnie Neonki, Kiryski, Ramirezy, Otoski.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 21, 2010, 12:46:06 wysłane przez Hubikopter » Zapisane
Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Kwiecień 21, 2010, 14:36:43 »

Co byście radzili?

Może raczki lub krewetki?

http://www.allegro.pl/28069_krewetki_i_raki.html

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
mrs
:)
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #3 : Kwiecień 21, 2010, 16:43:32 »

Co byście radzili?
Harem bojownika 1+2.
Na dno kilka kirysków lub otosków.

olenka
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Kwiecień 27, 2010, 14:16:28 »

Kupiłam gupiki.6 dziewczyn i 2 chłopaków,po paru godzinach zauważyłam ze jedna sie okociła ,a druga straciła prawie cały ogon.Czy to mozliwe że współplemieńcy obgryzli jej ogon?
W tym akwa nie ma innych ryb.Rybka bez ogona jest chudsza od innych,nawet miałam ją zamordować ,ale szkoda mi sie jej zrobiło jak zobaczyłam ,ze je płatki.
Wsadziłam ja do kotnika z 3 uratowanymi małymi i zastanawiam,się czy i kiedy ogon jej odrośnie?
asagoth
Coldwater
Super aktywny

Rock 'n' roll baby

« Odpowiedz #5 : Kwiecień 27, 2010, 14:18:36 »

czy brzeg płetwy jest białawy lub czerwonawy??

olenka
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #6 : Maj 06, 2010, 13:54:43 »

Gupiczka zdechła na drugi dziń po odsadzeniu.Dwie nastepne też.Kupiłam znów pare ładnych i w domu sie okazało ze zamiast 2 dziewczyn kupiłam 2 chłopaków.I zrobiło się 6 pań i 6 panów.Trzy panie są w ciaży /nie bede ratować narybku/,czterech samców wylądowało w dużym akwarium,bo wprowadzli duże zamieszanie.W małym zostawiłam 2 gupiki Endlera ,4
samiczki /3 w ciąży/ i 3 malutkie.Panuje względny spokój ,ale te Endlery są bardzo ruchliwe,nie dają samicom spokoju.
Moje gupiki sa bardzo żarłoczne i przez to strasznie brudzą wodę.
Chyba gupiki nie sa tak proste w obsłudze jak myślałam.Miało to być akwarium do popatrzenia przed snem,a muszę ciągle w nim grzebać.Ale mam nadzieje ,że się sprawa unormuje.Ile gupikówi w jakich proporcjach pań do panów  może mieszkać w 60 litrach?
Tymon555
Zainteresowany
**

Chciałbym mieć...

« Odpowiedz #7 : Maj 22, 2010, 07:46:34 »

6 - 10 samica
2 - 4 samiec

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: