Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: świetlówka "aqua-glo"  (Przeczytany 965 razy)
michal812
Nowy
*

« : Maj 17, 2010, 19:02:16 »

dzisiaj kupiłem świetlówkę aqua glo o kolorze lekko fioletowym no głupi byłem że wcześniej nie poczytałem o tych świetlówkach że wymagają one połączenia z inną śietlówką a raz że miejsce na świetlówe mam tylko jedno a dwa portfel ma gruźlicę czyt. mało kasy... tak więc istnieje jakięs rozwiązanie np kupienie nowej świetlówki itp.. prosze o pomoc i z góry dziękuje Undecided
baniakmaniak
Andrzej
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Maj 17, 2010, 21:38:30 »

Kupiłeś dobrą świetlówkę dedykowaną właśnie do akwarium przy której rośliny dobrze rosną nie wiem jaki masz litraż baniaka ale z tego co piszesz to chyba nie za duży poczytaj sobie wątki o dokładaniu światła do pokryw standardowych. Wystarczyło by dokupic drugą świetlówkę zwykłą barwa światła 6500K koszt w supermarketach budowlanych 6 zł i najlepiej elektronikę ze starej żarówki kompaktowej tak wyszło by najtaniej popytaj znajomych może komuś właśnie się spaliła moc najlepiej większa od świetlówki jakieś 3 waty.

Pozdrawiam Andrzej
Baniak 190l

Nie udzielam rad przez PW!
Zapraszam do wątku:
http://www.akwarium.net.pl/forum/zrob-to-sam/swiatlo-w-akwarium-zrob-to-sam-porady/
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: