Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 2 [3]
  Drukuj  
Autor Wątek: Mocowanie oświetlenia ???  (Przeczytany 12932 razy)
szakallo
Bywalec

Bo rybka lubi pływać.

« Odpowiedz #30 : Maj 21, 2010, 09:51:33 »

A może zrób tak
jak się domyślam masz zaślepkę do tej części gdzie znajduje się elektronika od świetlówki
Zaklej ją ładnie a całą elektronikę wystaw za pokrywę (może kup statycznik elektroniczny od razu na 2 świetlówki)
A od dołu wyciołbym ten kawał plastiku gdzie znajduje się teraz elektronika tak żeby część tego zastosować potem do montażu nowej swietlówki
Zrobisz sobie miejsce na drugą świetlówkę i nie bedziesz miał dużo przeróbek w środku
Jak masz ochotę to wyklej sobie pokrywę od środka folią aluminiową zobaczysz różnicę nawet na jednej świetlówce
Czarny plastik prawie nic nie odbija światła więc połowa światła można powiedzieć że się marnuje
« Ostatnia zmiana: Maj 21, 2010, 09:53:18 wysłane przez szakallo » Zapisane

frankozolas
Nowy
*

Mów mi Franiu :)

« Odpowiedz #31 : Maj 21, 2010, 10:08:31 »

obkleiłem taśmą odbłyskową Wink
Jeszcze zobaczę co dzisiaj z tym wykombinuje Wink dowiem się w sklepie coś więcej na temat tej świetlówki z obudową jak okaże się że nie jest zbyt szczelna czy wszystko więcej światła pochłania zrobię tak jak mówicie.
Jeszcze się tak zapytam jakie macie świetlówki? zwykłe z elektronicznego czy jakieś 'specjalne' z akwarystycznego? Chciałem wiedzieć czy taka zwykła świetlówka z elektrycznego(do lamp) będzie dobra?
« Ostatnia zmiana: Maj 21, 2010, 10:14:51 wysłane przez frankozolas » Zapisane
Strony: 1 2 [3]
  Drukuj  

Skocz do: