rodia
|
|
« Odpowiedz #15 : Listopad 14, 2010, 10:32:13 » |
|
Coście się poupierali na większą ilość roślin? Zbiorniki z roślinami lub w ogóle ich dużą ilością nie są jedyną słuszną opcją w akwarystyce, a często (jak w moim przypadku) ilość i występowanie roślin wogóle niezgodne z biotopem w którym występują ryby, które trzymam. Poza tym rośliny, które są w zbiorniku autora wątku jak urosną to zrobią całkiem spory gąszcz. Pozdrawiam, R. ...Spójrz na moje akwa niżej takie było ( zdj. robione jakieś miesiąć temy ) na taki litraż dwie żabienice, nie za fajnie to wyglądało, lecz dokupiłem rośli i całkiem inna bajka jest, ...
Poprzyj zdjęciem.
|
|
|
|
|
|
|
Neon-Innesa
Non omnis moriar
Stały użytkownik
Akwarium ma cieszyć ! :)
|
|
« Odpowiedz #16 : Listopad 14, 2010, 10:40:29 » |
|
Poprzyj zdjęciem.
http://img825.imageshack.us/i/neon220l.jpg/Coście się poupierali na większą ilość roślin? Zbiorniki z roślinami lub w ogóle ich dużą ilością nie są jedyną słuszną opcją w akwarystyce, a często (jak w moim przypadku) ilość i występowanie roślin wogóle niezgodne z biotopem w którym występują ryby, które trzymam. Poza tym rośliny, które są w zbiorniku autora wątku jak urosną to zrobią całkiem spory gąszcz.
Rodia ale to tylko moje zdanie mi się podobają "chwasty" w akwa. Tobie i innym inny biotop z samymi kamieniami czy czymś innym. Kwestia gustu.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 14, 2010, 10:53:15 wysłane przez Neon-Innesa »
|
|
|
|
|
rodia
|
|
« Odpowiedz #17 : Listopad 14, 2010, 14:20:53 » |
|
No właśnie myślałem że stan z tego zdjęcia został polepszony przez dokupienie kolejnych roślin. A tu sie okazuje, że to jest po "polepszeniu" Coście się poupierali na większą ilość roślin? Zbiorniki z roślinami lub w ogóle ich dużą ilością nie są jedyną słuszną opcją w akwarystyce, a często (jak w moim przypadku) ilość i występowanie roślin wogóle niezgodne z biotopem w którym występują ryby, które trzymam. Poza tym rośliny, które są w zbiorniku autora wątku jak urosną to zrobią całkiem spory gąszcz.
Rodia ale to tylko moje zdanie mi się podobają "chwasty" w akwa. Tobie i innym inny biotop z samymi kamieniami czy czymś innym. Kwestia gustu. Mi też się podobają (jak widać po moim akwarium), ale oduczyłem się namawiania innych do aranżowania zbiornika na "mój sposób". Pozdrawiam, R.
|
|
|
|
|
|
|
Ricco
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #18 : Listopad 14, 2010, 17:21:32 » |
|
Prawda jest taka że każdy kto chce mieć jakikolwiek baniaczek musi się liczyć z tym że to wymaga maksymalnej cierpliwości, bo w tej dziedzinie nie ma nic na szybko. Większość z nas z upływem czasu zdaje sobie sprawę że zawsze się czegoś uczymy nowego. I moim zdaniem jest to naprawdę trudne hobby ,ale warte swojej ceny I cale szczęście że każdy ma inny gust bo wszyscy by mieli takie same akwaria,a to by była ....................!!!!!
|
|
|
|
|
|
|
Neon-Innesa
Non omnis moriar
Stały użytkownik
Akwarium ma cieszyć ! :)
|
|
« Odpowiedz #19 : Listopad 14, 2010, 18:26:16 » |
|
No właśnie myślałem że stan z tego zdjęcia został polepszony przez dokupienie kolejnych roślin. A tu sie okazuje, że to jest po "polepszeniu" Nie nie, dokupiłem roślin, nawet naszło mnie, żeby przejść się z kolegą po lasach gdzie są strumienie i poszukać korzeni, mam pare wątpliwości co do niego ale może będzie dobrze, może nic nie padnie hhehh.. Co do towjego akwa rodia-n to to jest bajka moim zdaniem, jak bede pracował to w przyszłości marzy mi się takie coś. Ricco (...)Cierpliwości(...) i tu się z Tobą zgodzę, odejde troszku od tematu i powiem wam, że pamiętam jak mama kupiła mi zbrojnika niebieskiego (odmiane żółtą) i jak chciałem, aby on był duży. Minął rok tak szybko i niedawno jak na niego popatrzyłem i go złowiłem ma ponad 10cm z 4 cm jaki był . Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
Ricco
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #20 : Listopad 16, 2010, 13:10:46 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Ricco
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #21 : Listopad 17, 2010, 00:06:17 » |
|
Witam wszystkich. Oto mała aktualizacja baniaczka, jak na razie wszystko idzie w dobrym kierunku oprócz małego wypadku z nowymi roślinkami,które zostały pożarte przez mojego szczeniaka Wiec znów muszę czekać na kolejną dostawę i wtedy dojdą nowe rośliny. Pojawiło się trochę glonów ale jak na razie to nie ma aż takiej tragedii żeby panikować. Poniżej wklejam zdjęcia baniaka i nowo nabytego strażnika mojego akwenu który się nazywa Chuck Norris http://www.garnek.pl/ricco/11897986http://www.garnek.pl/ricco/11897981
|
|
|
|
|
|
|
rodia
|
|
« Odpowiedz #22 : Listopad 17, 2010, 00:10:07 » |
|
Betta splendens bardzo ładny. Czemu woda jest jeszcze mętna? Chyba powinna się już wyklarować.
R.
|
|
|
|
|
|
|
Ricco
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #23 : Listopad 17, 2010, 00:17:40 » |
|
Betta splendens bardzo ładny. Czemu woda jest jeszcze mętna? Chyba powinna się już wyklarować.
R.
Widzę że cię wzrok nie zawodzi Woda jest trochę mętna bo po świeżej podmiance, więc mój błąd że robiłem zdjęcia a nie odczekałem przynajmniej doby. Generalnie woda jest kryształ.
|
|
|
|
|
|
|
baniakmaniak
Andrzej
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #24 : Listopad 17, 2010, 08:31:59 » |
|
Już masz dużo lepiej tylko trochę są posadzone od linijki i w sumie są podobnej wielkości lecz to akurat jak będą rosły się zniweluje, Co do wody to u mnie robi się kryształ jakieś 2 godziny po wymianie i odmulaniu, ale to pewnie zasługa 2 filtrów.
|
|
|
|
|
|
|
jareckig
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #25 : Listopad 17, 2010, 09:22:35 » |
|
Myślę, że po wprowadzeniu wcześniej sugerowanych kilku poprawek i jak roślinki się rozrosną będzie całkiem fajnie . ...tylko trochę są posadzone od linijki...
Mi też mocno rzuciło się to w oczy...
|
|
|
|
|
|
|
rodia
|
|
« Odpowiedz #26 : Listopad 17, 2010, 10:34:34 » |
|
Myślę, że po wprowadzeniu wcześniej sugerowanych kilku poprawek i jak roślinki się rozrosną będzie całkiem fajnie . ...tylko trochę są posadzone od linijki...
Mi też mocno rzuciło się to w oczy... Jak się rozrosną to nie będzie tego widać. Dobrze jest. Trawka (eleocharis) u mnie tez była sadzana "od linijki" co 5cm sadzonka, i co widać coś ? R.
|
|
|
|
|
|
|
jareckig
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #27 : Listopad 17, 2010, 11:17:27 » |
|
Trawka (eleocharis) u mnie tez była sadzana "od linijki" co 5cm sadzonka, i co widać coś ? Trawka to nie peplis - a, jak zauważyłeś, też jestem zdania, że po rozroście roślinek powinno być fajnie. Tylko rzuca się w oczy ta geometryczna precyzja aranżacji...
|
|
|
|
|
|
|
Ricco
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #28 : Listopad 17, 2010, 11:50:28 » |
|
Może ta geometryczna precyzja jest wynikiem tego że lubie gdy wszystko jest na swoim miejscu a nie na łapu capu A linijki nie używalem a w sumie to nie głupi pomysł. Roślinki są posadzone w dwóch rzędach tylko na zdjęciu tego nie widać. Co do grzałki to będzie zakryta tylko czekam na dostawe roślin. Mam taki pomysł żeby cały 3 plan obsadzić gęsto nurzańcem a na 2 planie peplis.Wydaje mi się że to może być fajne połączenie kolorów.A później zastanowie się czy dać jakąś trawkę bo plaża z dnia na dzień znika za sprawą kirysków. Pozdrawiam R
|
|
|
|
|
|
|
|