Maly update o moim zbiorniku
Niestety neon o ktorym pisalem nie znialazl sie takze jestem juz w 100% pewien ze nie zyje
To samo tyczy sie zbrojnika niebieskiego ktorego rowniez ani slady od ponad tygodnia
Po wpuszczeniu 2 dodatkowych samic macmasteri w zbiorniku zapanowala istna wojna
Najmniejsza samica jest bardzo agresywna w stosunku do calej obsady. Przeniosla sie z kokosa po prawiej stronie do tego po srodku i nie pozwala sie zadnej rybie tam zblizyc szczegolnie kiryska.
2 pozostale chowaja sie w takich miejscach ze nie mam pojecia gdzie sa. Jedna z nich od czasu do czasu widuje, ale natychmiast atakowana jest przez samca i znika, a 2 nowa samiczka mam dziwnie przeczucie ze rowniez nie zyje bo nie widzialem calej 3 juz bardzo dawno.
Samiec Macmasterii jest agresywny w stosunku do nowych samic ale nic nie robi tej ktora plywala z nim w zbiorniku od poczatku. Wrecz przeciwnie to ona sie caly czas do niego zaleca, a na nim nie robi to zadnego wrazenia.
Kiryski miniaturki to swietne rybki bardzo towarzyskieglownie plywaja w stadzie z neonami. Z czego 2 zawsze razem a 3 delikanie na uboczu. Na jednym z nich zauwazylem taka biala plamke nad okiem mam nadzieje, ze to nie zadna choroba ??
Nie ryzykowałbym.Samiec Macmasteri mógłby wykończyć ramirezki, w końcu to jego terytorium. Rozejrzyj się za rybami pływającymi w "toni" wodnej.
zmieniam obsadę z pawiookich na mniejsze, w związku z tym mam pytania:
Posiadam akwarium 240 litrów
1. Czy macmasteri mogą być z ramirezami i ile może ich być?
Uwazam ze w 240L mozesz spokojnie miac 1+2 Macmasterii i 1+1 Ramierezii wazne zeby mialy sporo kryjowek.