Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: akwa 50l  (Przeczytany 952 razy)
maciuch252
Nowy
*

« : Grudzień 02, 2010, 17:55:39 »

Witajcie.Mam pytanie związane z doborem obsady do akwarium. Mam 50l. a w nim glonojada,bojownika,dwa skalary,kiryska i jedną krewetkę.Chciałbym zwiększyć mój 'zwierzyniec" lecz nie bardzo wiem o jakie ryby( dopiero zaczynam raczkować w tej dziedzinie).Proszę o podpowiedzi.No i jeszcze jakie polecacie rośliny( w zoologicznym polecali mi plastikowe ale nie uważam tego za dobry pomysł.
Andrij
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Grudzień 02, 2010, 18:25:21 »

Chciałbym zwiększyć mój 'zwierzyniec"

Najpierw musisz go zmniejszyć. Musisz pozbyć się skalarów, bo to za mały litraż. Kiryski to ryby stadne min. 5. Jakiego masz glonojada (bardzo ogólna nazwa). Krewetki to także zwierzęta stadne min. 5.

Ps. temat powinie znajdować się w dziale obsady Tongue

GG: 2202940
Strona klubu w którym gram: www.blekitnipiersciecj.futbolowo.pl

maciuch252
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Grudzień 02, 2010, 19:25:36 »

Glonojad złoty,krewetka filtrująca tylko tyle było napisane na akwariach w sklepie... wiem że nie od tej strony zabrałem się jeśli chodzi o akwarystykę.Najpierw moogłem poczytać
chodziło o zrobienie frajdy córce... poleć mi proszę jakieś rybki które są mało wymagające a zarazem będą cieszyć oko
« Ostatnia zmiana: Grudzień 02, 2010, 23:07:48 wysłane przez Grajewiak » Zapisane
Andrij
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Grudzień 03, 2010, 00:11:14 »

10 neonów innesa lub 10 razbor klinowych
5 krewetek red cherry lub 5 otosków

Oddaj glonojada. Zamiast tej filtrującej (dorastają do 15cm) możesz dać krewetki karłowate.

GG: 2202940
Strona klubu w którym gram: www.blekitnipiersciecj.futbolowo.pl

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: