Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Silikon  (Przeczytany 2236 razy)
Neon-Innesa
Non omnis moriar
Stały użytkownik

Akwarium ma cieszyć ! :)

« : Grudzień 04, 2010, 20:30:49 »

Witam wszytskich ( jeżeli umieściłem wątek w złytm dziale to sory )

Mam taki problem:
Moje akwarium stoi blisko kominka, robi się na dworze coraz zimniej i trzeba mocniej palić w kominku. Akwa stoi od kominka jakieś 20-30cm, czy sylikon mi się nie odklei w akwarium przy dużej temperaturze ??

Tal
Bywalec

"Sięgaj, gdzie wzrok nie sięga."

« Odpowiedz #1 : Grudzień 04, 2010, 20:44:05 »

moim zdaniem nie musisz się niczym przejmować zakres temperatur ale stosowania to -50 do +180 stopni ja też mam kominek ale akwarium stoi trochę dalej smiało możesz stawiać

fr0t
Bywalec

« Odpowiedz #2 : Grudzień 04, 2010, 21:00:45 »

E.. Ja pamietam, kiedyś podpalałem zapalniczką sklejone akwarium, chciałem właśnie podpalić ten silikon na krawędziach... Tylko się opalił, został na nim czarny osad, nawet się nie topił itp. Akwarium było puste, ale po jakimś czasie zalałem je i było szczelne.

Neon-Innesa
Non omnis moriar
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Grudzień 04, 2010, 21:22:41 »

To jest tak że ten kominek robi za moją drugą grzałke bo pod akwa mam też szafkę troche małą bo akwa wystaje poza szafke z 10 cm po jednej stronie i drugiej i szafke musze zmienic przy wymianie 70% wody ( jak uniose z bratem ) i o szafke też musze pilnować żeby ten klej sie nie rozkleił, ale najważniejsze że silikon sie nie roztopi Smiley
dzieki

Tal
Bywalec

« Odpowiedz #4 : Grudzień 04, 2010, 21:43:34 »

silikon nie prędzej Ty z bratem przy dźwiganiu he ale macie ułatwione rogi wystają pozdro Wink

Neon-Innesa
Non omnis moriar
Stały użytkownik

« Odpowiedz #5 : Grudzień 04, 2010, 21:54:14 »

silikon nie prędzej Ty z bratem przy dźwiganiu he ale macie ułatwione rogi wystają pozdro Wink
ułatwione nie ułatwione, akwa ma dokładnie 227l. wody jest 210l. szafeczka licha wyobraż sobie jak to by poleciało wszystko mi na panele ( odpukać ) to jeszcze w zimie będe podłoge wymieniał.

lajtowygosc
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #6 : Grudzień 04, 2010, 23:42:15 »

ja bym nie ryzykował i jak najszybciej wymienił chociaż blat tej szafeczki, żeby akwa nie wystawało 200l może narobić szkód czego nie życzę
pozdro
Neon-Innesa
Non omnis moriar
Stały użytkownik

« Odpowiedz #7 : Grudzień 05, 2010, 11:01:12 »

ja bym nie ryzykował i jak najszybciej wymienił chociaż blat tej szafeczki, żeby akwa nie wystawało 200l może narobić szkód czego nie życzę
pozdro
No właśnie wiem, zdaje sobie sprawy, że moge miec całą podłoge zalaną a mam panele a paele zaraz spęcznieją i do wymiany , wiez przy najblizszej wymianie wody 70% może wystarczy żeby tu unieś, to dam akwa pod inna szafke

Tal
Bywalec

« Odpowiedz #8 : Grudzień 05, 2010, 11:10:19 »

no i jak się da powyciągać te kamienie zawsze coś lżej pamiętam jak kiedyś był podobny temat z wystającymi rogami a także z brakiem poziomu przyznam się, że z tym ostatnim to i ja miałem problem Smiley ahh te nasze budownictwo ze skosami w podłodze Smiley

Neon-Innesa
Non omnis moriar
Stały użytkownik

« Odpowiedz #9 : Grudzień 05, 2010, 11:50:09 »

tak tylko jak on to przywiozl to ledwo to unisolem z nim, szyba chyba jest 8mm  ciężkwie to jak nie weim co.

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: