Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Nierybiaste « moja krewetka amano (on czy ona)
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: moja krewetka amano (on czy ona)  (Przeczytany 2989 razy)
silurus ;)
Nowy
*

« : Październik 24, 2004, 15:18:08 »

niewiem czy moja krewetka amono to on czy ona. jest smukła i mała co wskazuje na samca ( w sklepie byly jeszcze wieksze- pewnie samice)   ale ma kropki raczej podłużne, co wskazuje na samice (bo samce podobno mają drobne kropki).   i niewiem teraz czy moja krewetka to on czy ona.

Łódź, Łódź i wszyscy za nami!...
kafarski
Gość
« Odpowiedz #1 : Październik 31, 2004, 20:34:05 »

hejka
najlepiej kupic kilka i obserwowac ktora ma jajeczka takie zielone.hehe Smiley i to bedzie samica. gdzies okolo pelni ksiezyca sklada je wszystkie gdzies tam.bez samca to nie wiem czy bedzie miala
Plex
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Listopad 07, 2004, 20:20:05 »

A czy krewetki lubia sobie wyjsc na spacer poza akwarium bo wlasnie zakupilem sobie filtrujaca Smiley

Setka po starcie
kafarski
Gość
« Odpowiedz #3 : Listopad 07, 2004, 22:39:27 »

czesc.raczej nie ale sa bardzo sprytne przy przenosinach skacza jak na patelni .zlapane w siatke. w baniaku mam zawsze max wody wiec nie uciekaja ale jak masz maly baniaczek to nielej za duzo wody.hej
misza24
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Styczeń 28, 2005, 16:28:21 »

krewetki potrafia uciekac z akwa, w naturalnych warunkach gdy zauwazaja ze zbiornik w ktorym zyja wysycha potrafia przejsc do innego zbiornika wodnego (np krewetka szklista)
Krewetki potrafia w nocy skakac ponad tafle wody, i jesli akwa nie jest zabezpieczone to krewetka moze niechcący opuscic zbiornik.
A-smi
Robert
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #5 : Styczeń 28, 2005, 20:24:43 »

Wydaje mi sie, ze u samiczki plamki wystepujace na pancerzu ukladaja sie w linie prosta.
A co do ucieczek to potrafia sie ewakuowac z akwarium gdy np. jakosc wody im nie odpowiada.

pozdrawiam
asmi
thevilish
Nowy
*

« Odpowiedz #6 : Kwiecień 05, 2005, 14:38:59 »

A mnie pewien sprzedawca powiedział, że samice mają bardziej podkulony odwłok. (ale dotyczyło to moich, Cristal Red)

112l: 5x Caridina Cristal Red, 6x gupik, 4x danio pręgowane, 1x zbrojnik niebieski
25l: 4x mieczyk Hallera
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: