Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: krewetki nie chca jesć !!!  (Przeczytany 3008 razy)
omoto5
pozdrawiam
Stały użytkownik

« : Luty 12, 2011, 12:20:32 »

Kupiłem ostatnio 10 krewetek babulatti i zaczynam sie martwic o nie bo dałem im wyparzonego banana marchewke nie chca jesc kupiłem im pokarm dla krewetek i nadal nic nie jedza co mam zrobic zeby jadły boje sie ze mi zdechna???
vento
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Luty 12, 2011, 13:05:03 »

Jeśli kupiłeś krewetki niedawno, to normalne, że nie przyjmują pokarmu gotowego. Muszą najpierw przyzwyczaić się do nowego środowiska. Ja założyłem krewetkarium z zielonymi i blue pearl, krewetki są tam od ponad dwóch miesięcy  i tylko raz widziałem, żeby zainteresowały się dokarmianiem. Żyją, czują się dobrze i nawet zaczęły się rozmnażać. Jeśli masz krewety w akwa ogólnym, to licz się z tym, że nie będą tego pokarmu pobierać nigdy. Ja w ogólnym mam amano i RC, a tylko te pierwsze ganiają za granulkami spirulinowymi. RC wciągają glony i co tam innego znajdą. To nic groźnego.
pozdr

lwica79
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Luty 12, 2011, 15:44:21 »

ja jeszcze dodam od siebie że właśnie dokarmiając krewecie "na siłę" możesz więcej szkody narobić niż "głodząc" je. Pokarm się szybko rozkłada i zanieczyszcza wodę a to niebezpieczne.

Dawaj co dwa dni jedną granulkę spiruliny i już... jak krewetom w zbiorniku zabraknie glonów to zauważysz to po tym że będą w minutę przy tej granulce. Tylko zawsze wrzucaj w jednym miejscu w akwa..dobrze widocznym.

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: