Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: 80 L --> OBSADA ...  (Przeczytany 3384 razy)
iloveyou
Stały użytkownik

« : Marzec 24, 2005, 11:37:28 »

Sorki że to znów temat dotyczący obsady, ale ... no każdy się chce zapytać . Wiem że było wiele tematów na ten temat ale jednak ni nasyciłam się wiedzą z nich:) No więc akwa 80 l , dobra filtracja, dużo roślin. To zamierzenia, akwa jeszcze nie jest zalane.

5 x TETRA CESARSKA (LUB ŻAŁOBNICZKA.. albo jedno i drugie:) )
4 x KIRYSEK (psty lub spiżowy)
1 x LAEBO
1 X ZBROJNIK NIEBIESKI
2 x PIELĘGNICA RAMIREZA
2 x PIELĘGNICA KAKADU
1 x MUŁOJAD
OCZYWIŚCIE ŚWIDERKI I AMPULARIE

ew jeśli już nie będzie za dużo...
4 x PROPORCZYKOWIEC Z KAP LOPEZ ( ale wątpię czy uda mi się zdobyć raczej się na nie zbytnio nie nastawiam)
2 x PRĘTNIK KARŁOWATY
1 x BOJOWNIK
4 x SUMIK SZKLISTY

i.... jak? proszę nie krzyczcie, wiem że mały bigos (dobra duży bigos) ale staram się poznać różne ryby żeby wybrać jakieś... które mi odpowiadają i zrobić akwa 1 gatunkowe. Na pewno po jakims czasie zrezygnuję z niektórych gatunków..

Pozdraiwam =) Madzia

==============
80 l - gurami + zbrojnik niebieski.

www.krupcia11.pupile.com
www.wampir.pupile.com
iNs88
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Marzec 24, 2005, 11:53:31 »

Po pierwsze teo pielęgniczka nie pielęgnica. Po drugie kakadu trzyma się w haremach. Po trzecie, z tego co wiem to 112 l to minimum na kakadu i ramirezy, samiec kakadu bedzie gonił ramirezki i może być kłopot. Też chciałem wsadzić do siebie kakadu (mam juz parke ramireza), ale stanowczo mi odmówiono. Polcem zamiast kakadu borelki.

63l - ogólne
Plex
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Kwiecień 07, 2005, 22:52:42 »

A ocencie moja obsade bo litraz podobny jak w temacie. Oprocz gibicepsa i dolozenia kosiarek i kiryskow?

Setka po starcie
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #3 : Kwiecień 07, 2005, 23:41:03 »

Tetra cesarska – świetny wybór , piękne ryby (ładniejsze od żałobniczek), samce są terytorialne (rzadkość u kąsaczy), jeśli boisz się walk to może zainteresuj się tetrą Kerra (bardzo podobna do cesarskiej a spokojniejsza)

Kiryski – spoko

Labeo – trochę duzy jak na 80l (powiedział Lukas który trzyma 3 kosiarki w 70l – na szczęście już nie długo)

Zbrojnik niebieski – pełni w akwa te same funkcje co labeo a będzie się czuł lepiej w tym akwa

Ramireza – luz, parę spoko możesz tam trzymać

Kakadu – zwykł się je trzymać w zestawach samiec + 2-3 samice, agresywniejsze od ramirez, zajmują podobną nisze w akwarium, możliwość konfliktów (kakadu są silniejsze)

Mułojad – a skąd on się wziął ??duży, lubi drobnoziarniste podłoże (piasek !!!)

Proporczykowiec z Kap Lopez – płochliwy , w akwarium ogólnym z reguły prowadzi skryty tryb życia , należy zapewnić im sporo kryjówek

Karzeł – karzeł jest dobry na wszystko

Bojownik – lubi cieniste kryjówki, zwłaszcza przy powierzchni – roślinność pływająca obowiązkowa , uwaga na proporczykowe – mogą się bojkowi nie spodobać

Szkliste – delikatne, ciekawe, raczej nie łączymy ich z rybkami temperamentnymi (pielęgniczki, bojownik) – grozi im to zawałem,

Plex
Stały użytkownik

« Odpowiedz #4 : Kwiecień 08, 2005, 00:00:48 »

NIe rozumiem  :roll:  Odswiezylem temat bo nie chcialem zakladac nowego o podobnym tytule a tu jakies sugestie do starych postow... :lol:

Setka po starcie
tomeek7
Bywalec

« Odpowiedz #5 : Kwiecień 08, 2005, 07:31:47 »

Cytat: lukas
Tetra cesarska – świetny wybór , piękne ryby (ładniejsze od żałobniczek), samce są terytorialne (rzadkość u kąsaczy), jeśli boisz się walk to może zainteresuj się tetrą Kerra (bardzo podobna do cesarskiej a spokojniejsza)

Kiryski – spoko

Labeo – trochę duzy jak na 80l (powiedział Lukas który trzyma 3 kosiarki w 70l – na szczęście już nie długo)

Zbrojnik niebieski – pełni w akwa te same funkcje co labeo a będzie się czuł lepiej w tym akwa

Ramireza – luz, parę spoko możesz tam trzymać

Kakadu – zwykł się je trzymać w zestawach samiec + 2-3 samice, agresywniejsze od ramirez, zajmują podobną nisze w akwarium, możliwość konfliktów (kakadu są silniejsze)

Mułojad – a skąd on się wziął ??duży, lubi drobnoziarniste podłoże (piasek !!!)

Proporczykowiec z Kap Lopez – płochliwy , w akwarium ogólnym z reguły prowadzi skryty tryb życia , należy zapewnić im sporo kryjówek

Karzeł – karzeł jest dobry na wszystko

Bojownik – lubi cieniste kryjówki, zwłaszcza przy powierzchni – roślinność pływająca obowiązkowa , uwaga na proporczykowe – mogą się bojkowi nie spodobać

Szkliste – delikatne, ciekawe, raczej nie łączymy ich z rybkami temperamentnymi (pielęgniczki, bojownik) – grozi im to zawałem,

Nic dodac nic ujac :lol: , doskonaly referacik

...::: 126 litrów :::... zmiana obsady
...:::25 litrów :::...Mała Tanganika
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #6 : Kwiecień 08, 2005, 13:15:13 »

Cytat: Plex
NIe rozumiem  :roll:  Odswiezylem temat bo nie chcialem zakladac nowego o podobnym tytule a tu jakies sugestie do starych postow... :lol:

Upssss..................sorki, nie looknąłem na datę  :wink:  Cheesy

iloveyou
Stały użytkownik

« Odpowiedz #7 : Kwiecień 09, 2005, 18:37:50 »

w kazdym badz razie dzieki za odp:) bardzo mi pomogleś.
Aktualny temat.. http://www.akwarystyka.com.pl/forum/viewtopic.php?p=108287#108287  Dziex lukas... cmoook:)

Pozdraiwam =) Madzia

==============

www.krupcia11.pupile.com
www.wampir.pupile.com
Plex
Stały użytkownik

« Odpowiedz #8 : Kwiecień 17, 2005, 18:47:20 »

A co z moim pytaniem?

Setka po starcie
iloveyou
Stały użytkownik

« Odpowiedz #9 : Kwiecień 24, 2005, 15:10:45 »

I znowu troszke zmieniam obsadę. co prawda akwa zalewm jutro ( Cheesy ), ale chyba tak będzie dobrze:
= 5 gurami
= 5 prętników karłowatych
= 1 zbrojnik niebieski
= 5 piskorków

a w 50 l :
= 5 brzanek różowych
= 6 tetr cesarskich
= 1 sumik szkl zostanie albo kupie z 3 i dodam do 80 l (?)
= 3 kiryski

czymoge zosik dodać? np po jednym bojowniku tu i tu?

Kupiłam tego fzn 3 do 200 na razie bedzie w 80 l.
Jak dostane na urodzinki 200 l to tam będą tylko gurmai całujące jako podstawowe, ew żałobniczki, ale wtedy bardziej poszaleje. Może stadko sumików szklistych?

Możye być tak? a w 80 zamontować fana 1? czy lepiej napowietrzacz? Napowietrzacz jak bedzie to i do 200 i do 80 tki.Moze mała kurtynka w 50tce również. Może być tak jak jest ?

Pozdraiwam =) Madzia

==============

www.krupcia11.pupile.com
www.wampir.pupile.com
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: