Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Jaka to krewetka?  (Przeczytany 7320 razy)
Anubis-RE
Super aktywny

« Odpowiedz #15 : Kwiecień 03, 2011, 11:06:05 »

Witam ponownie.
Nie mogłem zrobić ostrych zdjęć, więc wziołem sie za przeglądanie google w poszukiwaniu identycznych odpowiedników tego co ja mam i oto wyniki:
u mnie samiczki wyglądają tak:

Kolorem przypominają kokos w którym mają domek i na którym często żerują.

A wracając do tej "1 krewetki"
TO NIE MOŻLIWE BY BYŁA 1, bo kiedy samiczka sie rozmnoży to jest ich za każdym razem zatrzęsienie  Good !

z takimi jajeczkami które nosi około 3 tygodni, po których wykluwają sie już krewetki, które od samego początku ich pieszych wędrówek wyglądają jak małe klony  Cheesy

a małe wtedy są mniejwięcej tej wielkości i za każdym razem mam około 30 szt.

więc nie możliwe by jakakolwiek krewetka urodziła ci tylko 1 krewecie Cheesy.
Mam nadzieje, że rozwiałem wszelkie wątpliwości i teraz nam wszystkim uwierzysz.  papa

gosieks83
ZAKREWETKOWANA
Bywalec

« Odpowiedz #16 : Kwiecień 04, 2011, 11:08:26 »

więc nie możliwe by jakakolwiek krewetka urodziła ci tylko 1 krewecie Cheesy.

A owszem - możliwe, aczkolwiek mało prawdopodobne. Czasami jednak 'młoda mama' łazi z 1-2 jajeczkami bo resztę pogubi/wyciągnie.
akwarystycznie
Stały użytkownik

« Odpowiedz #17 : Kwiecień 04, 2011, 14:13:40 »

Tyle, że ja miałam ją wtedy w ogólnym, a ta, jest pełno ryb, więc mogły pozjadać . . . ale wierzę wam. Nie wiem jak i kiedy, ale jak samiec to samiec.

The only place where success comes before work is in the dictionary.
("Jedyne miejsce gdzie sukces przychodzi przed pracą jest w słowniku" - angielskim)
Anubis-RE
Super aktywny

« Odpowiedz #18 : Maj 16, 2011, 14:51:28 »

Podepnę się pod wątek i sam zapytam   Cheesy :

Znalazłem u siebie dwie krewecie które różnią się nieco od pozostałych które mam i chcę się upewnić co do ich tożsamości na 100%  Cool
Dodam, że zacząłem od zakupu 5 szt u hodowcy, który ma kilka haremów babaulti rainbow, potem nabyłem kolejne 5 szt babaulti od innego hodowcy, który hodował inne krewecie a te kupił z ciekawości, ale mu sie nie podobały kolorystycznie i odsprzedał mi.

Następnie kupiłem 2 szt rainbow u jednego z lepszych hodowców na allegro, który ma nawet swoją stronkę poświęconą krewetom.

w tym momencie już wszystkie ze sobą pokrzyżowałem i mam już około 90 szt, a te dwie wyglądają inaczej od reszty.

Z góry dziękuję za cenne uwagi.

vento
Super aktywny

« Odpowiedz #19 : Maj 16, 2011, 15:06:49 »

Ad. pierwsze trzy zdjęcia-mi w którymś pokoleniu wyszło coś takiego z RC-to zwykły kundelek babaulti-swoją drogą bardzo ciekawie wybarwiony. Moje sztuki były, poza nietypowym wybarwieniem, trochę większe od pozostałych.

A na końcu to chyba jakaś blada green???

Anubis-RE
Super aktywny

« Odpowiedz #20 : Maj 16, 2011, 15:11:50 »

Hmmm... nie powiem, że to nie możliwe, ale dodam ,że fotki przechodzą właśnie na zielony kolor przez aparat i światło,
a ta krewetka na 3 pierwszych zdjęciach jest brązowa i ma kakaową kreskę wzdłuż ciała ma około 2,2cm.

vento
Super aktywny

« Odpowiedz #21 : Maj 16, 2011, 15:22:17 »

właśnie takie czekoladki (lub drewniaki) mi się urodziły z samych RC w zbiorniku. Wink

Anubis-RE
Super aktywny

« Odpowiedz #22 : Maj 16, 2011, 15:27:21 »

No to nic, chyba pozostaje mi po segregacji odłowić ją zanim zacznie nosić jajeczka i rzucić ją na żer do ogólnego z dużymi rybkami  Undecided

Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: