Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: [28l] pierwsze akwa, poczatki  (Przeczytany 2176 razy)
simon660
Nowy
*

« : Maj 04, 2011, 20:53:37 »

Witam, to moj pierwszy wpis na tym forum i moje pierwsze akwarium. Od bardzo dawna chcialem miec akwarium i w koncu sie udalo. Wiem, ze jest onob.male ale narazie musi wystarczyc.                                                                                                                                                                                           Chcialbym was prosic o szczere opinie i porady oraz o pomoc w identyfikacji roslinek. Mnostwo czytalem ale porady zawsze sie przydadza. Zastanawiam sie nad wyborem rybek (moze krewetek) ale co mozna wlozyc do tak malego akwa?, co sadzicie o microrasbora galaxy? Narazie akwa dojrzewa. Mam problem ze wstawieniem zdjec Sad moge wyslac mailem. albo ktos moglby mi pomoc ze wstawieniem:) simon660@op.pl  Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2011, 18:05:09 wysłane przez Grajewiak » Zapisane
ewciarzek
Zainteresowany
**

-.-"

« Odpowiedz #1 : Maj 04, 2011, 22:27:16 »

a wiec pomoge ci ze wstawieniem fotek  wchodzisz na ta stronke ---->http://tinypic.com/

i tam pisze takie cos "  przeglądaj  "  to naciskasz to i wybierasz fotke naciskasz "  upload now "  czkasz az ci sie obrazek zaladuje a potem wpisujesz kod z obrazka i czkasz i jak sie zaladuje to obok masz ta fotke co wstawiles naciskasz na nia i potem naciskasz prawym przyciskiem myszy i na ta fotke i wybierasz pokaz obraz albo otworz łacze ( umnie jest akurat to drugie bo jestem na starej przegladrce bo mozila mi sie zwalila ;/ ) no a wiec jak naciszniesz otworz lacze to ci wyskoczy tylko ta twoja fotka i kopiujesz wszytko co jest napisane tam gdzie pisze sie WWW.  i potem przechodzsz tu na forum naciskasz 2 obrazek od lewej z takim krajobrazem i ci wyskoczy cos takiego          " [img ][/img]  "   to miedzy jednym a drugim czyli miedzy tym nawiasem ] a tym [  wlejasz tamten link i gotowe ;]    

mam nadzieje ze pomoglam i ze ci sie uda  papa
« Ostatnia zmiana: Maj 04, 2011, 22:30:09 wysłane przez ewciarzek » Zapisane
simon660
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Maj 22, 2011, 18:03:19 »

Pomoglas bardzo. Dawno mnie nie bylo na forum i wiele sie zmienielo. Akwa mam juz od jakis 5 tygodni i sa w im rybki, a mianowicie 5 gupikow(3samce i 2 samice), 3 neonki i 7 krewetek red cherry, nie wiem czy to nie za duzo. Ale oczywiscie nie obylo by sie bez problemow, mam metna wode, tzn woda jest czysta ale nieprzejzysta, moze to wina zwirku albo korzenia. Unikam wszelkich sztucznych ozdob. Prosze o pomoc zarowno w sprawie wody jaki i w identyfikacji roslinek.        .
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: