Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Legwan zielony  (Przeczytany 4148 razy)
pyrkosz61
Nowy
*

« : Maj 31, 2011, 18:05:12 »

Legwan ma tyle wspólnego z wodą że lubi dużą wilgotność w terrarium .
Musi także mieć kuwetę , basen z wodą dość ciepłom , która to służy mu do kąpieli i wypróżniania się. Wink

Uploaded with ImageShack.us

Pethro
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Maj 31, 2011, 18:30:23 »

fajny jaszczur  Wink długo go masz?
Blondyn
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Maj 31, 2011, 18:58:42 »

O ile się nie mylę to jest panienka , około 3/5 wiosenek Smiley bardzo lubią się pluskać w wannie z letnia wodą .Jak na gada to bardzo się przywiązują o ile się im poświęca czasu .
pyrkosz61
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Czerwiec 01, 2011, 10:10:12 »

fajny jaszczur  Wink długo go masz?
U mnie jest od półtora roku i jest to prawdopodobnie samiczka.
O ile się nie mylę to jest panienka , około 3/5 wiosenek Smiley
Jeżeli określasz wiek po wielkości to by się zgadzało , jednak ma 6 wiosenek.Była trzymana w złych warunkach (terrarium szklane) i dopiero teraz nadrabia wzrost. Fotki są dość stare ale postaram się cyknąć świeże to będzie widać różnicę.
Blondyn
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Czerwiec 01, 2011, 14:27:11 »

Troszkę widać że była trzymana w złych warunkach bo ma lekko skarłowaciały pyszczek (dolną część).
 A jesli chodzi o ich diete polecam Ci ją karmić rużnymi kiełkami tymu słonecznika,lucerny,kiełki fasolki mung,mleczem a nawet kwiatami a i uwielbiają banana którego jedzą z reki Smiley
pyrkosz61
Nowy
*

« Odpowiedz #5 : Czerwiec 01, 2011, 15:59:54 »

To ja dołożę jeszcze kiwi , truskawki , rzodkiewkę (owoc i liście) , a bazylie po prostu uwielbia.
Widzę że jesteś w temacie , to może wiesz jaka mogła by być jej reakcja na samca i czy musi być jej wielkości.
Blondyn
Nowy
*

« Odpowiedz #6 : Czerwiec 01, 2011, 18:45:36 »

Ja swojej dawałem kiełki rzodkiewki ,cykorie ,ale za to rukole to zjadała paczkami, a co do wpuszczenia do niej drugiego osobnika nie koniecznie samca to zależy czy jest oswojona,spokojna bo jeśli jest nawet lekko zdziczała to może być wojna, a na pewno może atakować mniejsze osobniki, a jeśli jest milusia to bez obaw .
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: