Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Akwarystyczne pogaduszki « Akwarium 80l pytania od początkującego
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Akwarium 80l pytania od początkującego  (Przeczytany 2169 razy)
Maruda2006
Nowy
*

« : Styczeń 23, 2012, 17:03:49 »

Witam serdecznie,

a więc zaczynam moją przygodę z akwarystyką mam akwarium 80 litrów i zdecydowałem się na następujące odmiany ryb: neon zielony, neon czarny, danio czerwone i danio lamparcie. Ile rybek tego rodzaju będę mógł trzymać w akwarium? Podłoże wybrałem takie:
http://allegro.pl/zwir-naturalny-czarny-1kg-promocja-hit-i2049373060.html będzie ono odpowiadać tym odmianom rybek?Ile kilogramów takiego podłoża lub innego powinienem kupić? Na tym podłożu roślinki będą mogły się rozwijać? Jakie roślinki byście mi doradzili do mojego akwarium? Warto kupić karmnik? Jaka sucha karma będzie dla nich najodpowiedniejsza? Temperatura 24 stopnie wystarczą? Jakie będzie najodpowiedniejsze tło do akwarium?

Bardzo proszę o porady Smiley

Pozdrawiam Patryk
« Ostatnia zmiana: Styczeń 23, 2012, 17:06:43 wysłane przez Maruda2006 » Zapisane
Neonek99
Nowy
*

« Odpowiedz #1 : Styczeń 23, 2012, 19:53:29 »

neonów to ok.10 a danio to też 10.A takie podloze nie może być najlepiej w zoologicznym kupić, albo nazbierać na podwórku małych kamieni ale je wyparz i jeszcze umyj.Karmnik kup gdy dużo wyjeżdżasz ale jak nie to nie kupuj.Temperatura najlepiej 26.A do tła to nie wiem.
Maruda2006
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Styczeń 23, 2012, 22:45:17 »

To jest właśnie podłoże ze sklepu zoologicznego/akwarystycznego internetowego a pytam czy to podłoże będzie dobre.
Neonek99
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Styczeń 24, 2012, 16:55:02 »

A to jest szklane jak jest to nie i lepiej jest kupowac z zoologicznego w miescie a nie z internetu
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: