Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Nierybiaste « Coś mi łazi po akwa... Czy to możliwe
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Coś mi łazi po akwa... Czy to możliwe  (Przeczytany 2316 razy)
mihco
Bywalec

Ziom

« : Czerwiec 19, 2007, 19:46:38 »

Ostatnio zauważyłam, że coś małego przeźroczystego chodzi mi po akwa. Nie wiedziałam co to, bo nigdy tego nie widziałam. Dziś to w końcu ujrzałam i własnym oczom nie umierzyłam. To była maciupka krewetka. Najpierw myślałam, że przyprowadziłam ją z innymi, które ostatnio kupiłam, ale tam nie było żadnych małych. I stąd moje pytanie, czy to możliwe, że moje krewecie (Red Cherry) się rozmnożyły, chociaż mają niecałe 2 centymetry? Jedna jest tylko tak wyraziście czerwona, inne są mniejsze od niej i mniej czerwone. Zdawało mi się, że widziałam jajka u niej, ale myślałam, że to moje urojenie... Proszę o rady i Wasze zdania.

Dzień, który przynosi nowe życie, może być niezwykły, tak jak niezwykłe może być życie, które przychodzi każdego dnia
Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Czerwiec 19, 2007, 19:47:59 »

Myślę, że jest to możliwe  Wink

mihco
Bywalec

Ziom

« Odpowiedz #2 : Czerwiec 19, 2007, 19:49:57 »

Nie ma to jak ekspresowa i konkretna odpowiedź.
No tak, ale czy w związku z tym te krewecie już nie urosną, no, bo jak mogą mieć dzieci to chyba już dorosłe są nie? Szkoda, że wtedy nie pomyślałam i ich nie przeniosłam, bo w akwa mam bocje i pewno sporo kreweci pozjadały. Muszę poszukać w necie jak to wszystko wygląda u kreweci Cheesy

Dzień, który przynosi nowe życie, może być niezwykły, tak jak niezwykłe może być życie, które przychodzi każdego dnia
Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Czerwiec 19, 2007, 19:54:17 »

Krewetki na początku rosną dość szybko, później nieco wolniej (zresztą jak wszystko Wink). Także myślę, że jeszcze troszkę urosną. Wszystko zależy od warunków  Smiley

mihco
Bywalec

Ziom

« Odpowiedz #4 : Czerwiec 19, 2007, 19:59:34 »

No warunki heh, myślę, że są dobre. Aha i jeszcze pytanie, bo oczywiście moje rybcie i krewecie nie chcą mi pomóc w sprzątaniu. Mam jeszcze młode glonki, wczoraj wyszły na zewnątrz, czy mogę przez kilka tygodni nie odmulać dna? Czy grozi to katastrofą?

Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #5 : Czerwiec 19, 2007, 20:05:42 »

Ja w swoim kotniku gdzie mam male glonki i kiryski praktycznie nie odmulam. Ale wtedy zapewnij częstsze podmiany wody  Wink Przy podmianie troszkę widocznego syfku zbieram.

mihco
Bywalec

Ziom

« Odpowiedz #6 : Czerwiec 19, 2007, 20:12:13 »

No tak, ale robie podmiany raz na tydzień, to bez odmulania to częsciej czy wystarczy?

Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #7 : Czerwiec 19, 2007, 20:55:51 »

Wystarczy Smiley Teraz ciepło to po prostu możesz uzpełnić to co odparowało raz na 2-3 dni. Najlepszy do narybku byłby jednak osobny baniaczek.

mihco
Bywalec

Ziom

« Odpowiedz #8 : Czerwiec 19, 2007, 21:46:43 »

Wiesz, nie da rady, nie mam innego, ale chodzi Ci o krewecie co nie, więc neistety teraz ich nie wyłapie Smiley
Następnym razem przeniose krewecie z jajkami

KreciX
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #9 : Lipiec 02, 2007, 15:53:39 »

hej a czy te krewetki ( red cherry ) potrzebuja  wody z dodatkiem soli morskiej ??
Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #10 : Lipiec 02, 2007, 19:16:46 »

Nie

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: