Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Akwarystyczne pogaduszki « Prośba o poradę przy założeniu akwarium 150X60X60
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Prośba o poradę przy założeniu akwarium 150X60X60  (Przeczytany 2550 razy)
krzysiu5
Nowy
*

« : Wrzesień 27, 2011, 14:33:25 »

WITAM JESTEM NOWY DLATEGO JAK COS NAPISALEM ZLE TO PROSZE PRZYMNKAC OKO

INTERESUJE MNIE ZALOZENIE DUZEGO AKWARIUM DODAM ZE AKWARIUM BEDZIE W SALONIE DUZYM I MA BYC NAPRAWDE

REPREZENTACYJNE PROSZE MI WSTEPNIE POWIEDZIEC KOSZT TAKIEGO AKWARIUM

DODAM ZE MAM JUZ ZROBIONA SZAFKE WZMACNIANA PRZEZ STOLARZA INTERESOWALO BY MNIE AKWARIUM WYMIARY

150X60X50 LUB 60 JAKI KOSZT JEST AKWARIUM OPTI DLUZO O TYM CZYTALEM CZY WARTO ZAPLACIC ZA AKWARIUM OPTI CZY WZIASC ZWYKLE

PROSZE \\ O DORADE CZY WARTO WZIASC DROZSZE OPTI

O DORADE I FACHOWA POMOC

DODAM ZE MIALEM 15 LAT TEMU AKWARIUM ALE TO BYL

JESZCE BRZECZKI FILTRACJA PAMIETAM I KOJARZENIE Z GLOSNYM AKWARIUM I RYBKI TYPU GLUPIKI SKALAR BOJOWNIK NEON GURAMIN ITP

PROSZE O DORADE W SPRAWIE

FILTRACI CO ZASTOSOWAC SLYSZALEM ZE FILTRY EIHIM SA DOBRE CZY WYSTARCZY JEDEN CZY DWA W RAZIE AWARI PROSZE O DOBOR CZY W

RAZIE CZY ZASTOSOWAC FILTR FILTR WEWNETRZNY I ZEWNETRZNY

AWARII JEDNEGO DRUGI BEDZIE SPELNIAL ROLE CZY ZASTOSOWAC BUTLE CO2 CZY JEST POTRZEBNA CZY JAK SIE ZASTOSUJE TAKIE FILTRY

ILE NIE TRZEBA BEDZIE WYMIENIAC WODY HuhHuh

CZYTALEM TEZ O TECHNICE OSMOZA +ZESTAW CO2 BUTLA CZY TO JEST KONIECZNE

PROSZE O DORADE

O CO TO CHODZI?HuhHuh?? ?KTORY PANSTWO PROPONUJA

DODAM JESZCE ZE NIE RAZ WYJEZDZAM NA 2 TYGODNIE MNIE NIE MA CO W TEDY CHODZI O SEZON WAKACJE -FERIE CZY JEST ROZWIAZANIE

WENTYLACJA WENTYLATORY CZY SA POTRZEBNE JAKIE I ILE ZASTOSOWAC

OSWIETLENIE ILE ZAROWEK JAKA POKRYWA ALUMINIOWA CHCE ZEBY TO BYLO PRZYKRYTE BESPIECZENSTWO DLA RYBEK

OGRZEWANIE ILE GRZALEK ITP

PROJEKT MOZE JAKI KOSZT

ROSLINY KAMIENIE I CO JEST JESZCZE POTRZEBNE DO ZALOZENIA AKWARIUM

NAJWAZNIEJSZE RYBKI DODAM ZE MAM DZIECKO I CHCIALBYM RYBKI -DUZO

KOLOROWYCH SPOKOJNYCH PROSZE O DOBOR RYBEK

CHCE ZEBY BYLO NAPRWDE LADNE IKOLOROWE PRZYCIAGAJACE WZROK

PROSZE O WYCENE

I DORADE CO JEST NAJWAZNIEJSZE

POZDRAWIAM
Anubis-RE
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Wrzesień 27, 2011, 17:55:48 »

Pierwsza rada, jeśli chcesz by ktoś traktował cię serio, a nie jak bota komputerowego co wysyła podobne wiadomości do ciebie na 200 różnych forach na raz to pisz po polsku z polskimi znakami i małymi literami !!!

Dużych liter używa się tylko na początku zdania, przy nazwach państw i miast oraz imionach.

Jest tu wiele osób które miały podobne akwaria, lub tacy, którzy mają wiedzę, by takie założyć, natomiast ty chyba nie dysponujesz odpowiednią wiedzą wg. mnie by założyć samemu nawet 100x40x40 a co dopiero takiego kolosa.

Co do kosztów to będą się kształtować od 2 000 do nawet 10 000 zł (mowa tu o akwarium z osprzętem niezbędnym).

Opti możesz kupić jeśli Porshe wydaje Ci się tanim autem, osobiście kupił bym baniak ze zwykłego szkła z przednią szybą opti.

vento
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Wrzesień 27, 2011, 19:37:40 »

po pierwszych dwóch zdaniach odechciewa się czytać... popraw proszę formę i składnię postu, a na pewno ja i inni użytkownicy forum chętnie odpowiemy na Twoje pytania!

Na początek podrzucam link z kalkulatorem kosztów zbiornika opti white-firma droga, ale rewelacyjne wykonanie!

http://sklep.roslinyakwariowe.pl/kalkulator-akwarium.php?length=150&depth=60&height=50&thickness=12&x=69&y=19

Pozdrawiam

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: