Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Programator czasowy  (Przeczytany 2129 razy)
pi3cho
Zainteresowany
**

« : Marzec 13, 2012, 10:20:20 »

Witam
Czy potrzebuje 3 programatorów czasowych jeśli chcę mieć możliwość sterowania CO2 oraz dwoma parami świetlówek (2x24W)x2? Nie można podpiąć jakiegoś rozgałęźnika pod jeden programator i ustawić 3 programy Afro?
Pozdro
vento
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Marzec 13, 2012, 10:27:39 »

są programatory elektroniczne, na których możesz ustawić kilka programów na raz

pi3cho
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Marzec 13, 2012, 10:47:23 »

W tym http://allegro.pl/wylacznik-boiler-programator-czasowy-cyfrowy-timer-i2158562764.html można np. ustawić do 128 programów tygodniowo, ale czy to oznacza, że mogę pod niego podłączyć i elektrozawór i świetlówki jednocześnie wykorzystując rozgałęźnik?
vento
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Marzec 13, 2012, 10:51:50 »

no właśnie teraz się zastanowiłem i faktycznie nie daje to możliwości przyporządkowania poszczególnych programów do osobnych wtyczek...
Możesz ograniczyć się do dwóch programatorów-na jednym spinasz co2 i dwie świetlówki, które odpalają się jako pierwsze, a na drugim kolejne świetlówki.

pi3cho
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Marzec 13, 2012, 11:33:44 »

Wklejam korespondencję ze sprzedawcą programatora:
Pytanie:
Mam jeszcze pytanie czy pod taki programator mogę podłączyć jedynie jedno urządzenie? Chciałbym wykorzystać je do sterowania oświetleniem i CO2 w akwarium. Sterowanie świetlówkami chciałbym podzielić na (2x24W)x2 plus sterowanie CO2 co daje w sumie sterowanie 3 elementami. Czy powinienem zatem kupić 3 programatory?
Odpowiedź:
To programatora można podłączyć listwe rozdzielajaca np. na 3 gniazda i podłączyć do nie 3 urzadzenia, wtedy jeden programator będzie sterowac trzema na raz
Dzięki za odpowiedzi vento
Pozdrawiam
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: