Ach kosiarka już pozostanie z sentymentu a urosła taka wielka że żadna pielęgnica jej nie podskoczy
No cóż mam filtr aquael fan 3 i choć pisze ze jest do max 250L to musze stwierdzić że przy pielęgnicach sprawdza się na 3+. Dlaczego ? Przepływ ma coś koło 600L/h ale to troszkę za mało jak na moje potworki , wiadomo pielęgnica duużo je i duuużo wydali , mierzę często testami wode na amoniak i robię podmiany 1 w tyg. jest ok aale czeka mnie zmiana filtra na kubeł , bo ten chodzi na maxa i średnio daje radę . Fan 3 mógłby być w takim baniaku gdyby było dużo roślin + np neonki . A że moje sewerki poprostu wcinają rośliny to co wrzucę to zostaje zjedzone :p więc dałam sobie spokój z roślinami. NA pokarm dostają spirulinę w płatkach + co 2 dzień robaki dżdżownice. Ochotek , serc wołowych , dafni i innych już nie podaję bo są za ciupusie robaczki a one się nimi nie najadają , już nie wspomne że można zbankrutować kupując mrożonki.
Fajny klimat.
Jak duże są pielęgnice i jakie są relacje między nimi?
A wszystkie mają "równą moc" więc nie ma zgrzytów. Były kupowane razem w grupie i całe życie są ze sobą więc nie ma wojny. Były kupione w wielkości listka laurowego teraz spokojnie przerosły moją dłoń . Chętnie zamienię im akwa na większe jak tylko finansowo dam radę.
Lubią wylewac wodę z akwa , 1 ruch płetwy i fale jak na morzu hehe.
Później dodam więcej zdjęć i wideo jak pożerają robale ....