Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: pytanie o obsade  (Przeczytany 1702 razy)
seba1121
Zainteresowany
**

« : Styczeń 18, 2012, 18:21:34 »

witam chciał bym  żebyście mi  doradzili obsadę nową  zalewam na nowo baniak  destylka jeszcze około 2  tygodnie będzie to trwało  zobaczcie na  zdjęcia parę  rybek mi zostało bo praktycznie cała obsada padła przez ospę nie bylem przygotowany a weekend  wszystko było zamknięte:( co proponujecie i jeszcze jedno jak odróżnić  glonojada czy to samiec czy samica? bo mam jednego wielkiego i nie mam pojęcia baniak 54 litry:)

« Ostatnia zmiana: Styczeń 18, 2012, 18:29:01 wysłane przez seba1121 » Zapisane
Karotka_yeah
Nowy
*

« Odpowiedz #1 : Styczeń 31, 2012, 15:37:19 »

Samiec jest zwykle większy z rozgałęziającymi się wyrostkami na przedniej części głowy. Samica jest mniejsza oraz nie posiada wyrostków na głowie.

Kup sobie ichtio na ospę rybią i miej ją w domu na wszelki wypadek. A co do twojego akwa to zależy jakie ryby chciałbyś hodować, ja mam glonojady, gupiki, danio, prętniki karłowate, żałobniczki i mieczyki oraz kolcobrzuchy karłowate w 60L i czują się bardzo dobrze ze sobą. 
« Ostatnia zmiana: Luty 05, 2012, 00:39:34 wysłane przez Grajewiak » Zapisane
emperor
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Styczeń 31, 2012, 16:58:39 »

ja mam glonojady, gupiki, danio, prętniki karłowate, żałobniczki i mieczyki oraz kolcobrzuchy karłowate w 60L i czują się bardzo dobrze ze sobą. 
Tym akurat nie masz się co chwalić.
Obsad źle dobrana do litrażu delikatnie rzecz ujmując.

Seba1121 do tak małego zbiornika to  małe razbory najlepiej.

Pośpiech w akwarystyce jest wskazany tylko w
czasie zbierania wody z podłogi

Mój baniaczek
http://www.akwarium.net.pl/forum/nasze-akwaria/240l-korzenie-i-galezie/
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: