Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Obsady « Proszę o radę w sprawie obsady akwarium 112l
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Proszę o radę w sprawie obsady akwarium 112l  (Przeczytany 2193 razy)
katarina
Zainteresowany
**

« : Styczeń 26, 2012, 14:54:10 »

Witam wszystkich dawno mnie tu nie było Smiley mam pytanie? a raczej proszę o radę. Moje akwarium 112l roślinne zawsze trzymałam tam neonki ok 20szt, glonojada i kosiarki dawno nie dokupywałam rybek ostały się dwa neonki jedna kosiarka i glonojad. Myślałam dziś o zakupie jakiś większych rybek max 4 szt zastanawiam się nad welonkami, skalarami lub gurami, co byście mi radzili żeby roślinki nie ucierpiały i akwarium ładnie się prezentowało? a może macie jakieś nowe sugestie co do rybek ?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 26, 2012, 16:10:35 wysłane przez katarina » Zapisane
iroslaw
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Styczeń 26, 2012, 16:53:21 »

Przejżyj sobie wątek w biotop azja [SZYMONOWA] jest tam kilka obsad bardz fajnych do twojego skwa zgurami też . Pierwszy wątek w azja .
« Ostatnia zmiana: Styczeń 26, 2012, 17:09:18 wysłane przez iroslaw » Zapisane
katarina
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Styczeń 28, 2012, 12:05:27 »

Dziś zostały dokupione dwa Gurami złote samiczki i samczyk niebieski doszedł również zbrojnik  Good ! niestety mąż w sklepie marudził  że jednego bojownika z kubka trzeba uratować takiego poszarpanego i przyjechał z nami Wink
Więc obecny stan akwarium to gurami 1+2, dwa zbrojniki, jeden bojownik, kosiarka która załatwia wszystkie glony i dwa neonki pozostałość z poprzednich lat dokupywane będą sukcesywnie tylko neonki aby odbudować stadko około 20 szt
katarina
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #3 : Styczeń 31, 2012, 19:28:46 »

już zamówiłam 30 neonów inessa jutro odbieram wieczorkiem Smiley Kosiarkę oddałam znajomemu do 500l akwarium, tam czuje się świetnie z całym stadkiem. Więc w moim akwarium będą pływać 2+1 gurami samice złoto-pomarańczowe samiec srebrno-niebieski, stadko neonów inessa 32szt, bojownik czerwono-granatowy szarpany, dwa zbrojniki niebieskie i na tym koniec Smiley
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: