Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Sklep zoologiczny  (Przeczytany 1662 razy)
Indyjka
Nowy
*

« : Marzec 06, 2012, 23:44:55 »

Witam!

Piszę tutaj po raz pierwszy, ale mam nadzieję, że mi pomożecie.

Przymierzam się do otwarcia sklepu zoologicznego (stacjonarnego) i chciałabym wiedzieć w jakie rzeczy dla swoich pupili najczęściej się w nich zaopatrujecie.
Wiadomo, że nie mogę mieć wszystkiego, dlatego chciałam zrobić taki mały wywiad, przede wszystkim, czego Wam brakuje w ofercie sklepów, jakich artykułów, karm, akcesoriów, dodatków... Ja sama mam w domu psa i królika i wchodząc do sklepów zauważam „małe” braki w ich asortymencie, dlatego proszę Was, abyście pomogli mi wirtualnie wyposażyć mój sklep wpisując nazwy produktów, z których korzystacie, gadżetów dla Waszych zwierzaków – im więcej informacji tym lepiej 

Oczywiście jeśli macie w domu zwierzaki inne niż forum na którym piszemy – zaznaczcie to w wiadomości!

Będę niezmiernie wdzięczna za Waszą pomoc!
Pozdrawiam,
Ewa
Baśpol
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Marzec 07, 2012, 13:53:46 »

dla psów to najczęściej zabawki i przysmaki (tzn. kostki, uszy wieprzowe, itp.)

falko
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Marzec 07, 2012, 20:18:59 »

Przede wszystkim zainwestuj w dobrego sprzedawcę znającego się na zwierzętach, które będzie sprzedawać. Tu gdzieś na forum jest wątek o tym jak sprzedawcy wciskają kit klientom. Poczytaj o tym jak "doradzają" duże gatunki ryb do małych akwariów, albo wręcz mylą gatunki i nie wiedzą, które ryby mogą ze sobą razem przebywać w jednym akwarium.
Fajnie byłoby też, gdybyś w przyszłości w swoim sklepie nie oferowała szkaradnych żwirków we wszystkich kolorach tęczy, sztucznych roślin, szklanych "ozdobnych" kulek, zamków, nurków i innych plastikowych badziewi jak z odpustu. To tyle jeśli chodzi o akwarystykę.
Jeśli chodzi o inne zwierzęta, to zaopatrz się w jak najlepsze karmy dla psów, kotów, papug itd., a nie tylko w te tańsze śmieciowe. 
Powodzenia

Indyjka
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Marzec 11, 2012, 18:01:33 »

Mam dokładnie takie podejście. Sklep będzie pod Poznaniem, więc nie mogę sobie pozwolić tylko na najlepsze karmy - wiadomo, że niektórzy się znają i wiedzą, że nie tylko cena i wielkości się liczy ale przede wszystkim ilość pokarmu jaką podajemy zwierzakowi a co za tym idzie - wydajemy więcej kasy ale starcza nam na dłużej. Tam niestety - albo stety - będę miała różnych klientów, w różnym wieku i ciężko będzie każdemu dogodzić Wink
Nie chcę mieć plastikowych nurków! fe!
Baśpol
Stały użytkownik

« Odpowiedz #4 : Marzec 12, 2012, 18:40:14 »

A będziesz oferowała ryby? Jeśli tak to proszę cię, nie trzymaj bojowników w kubkach

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: