Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Sprzęt, technika akwarystyczna « Filtr Aquael FZN-1 przestał działać z dnia na dzień
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Filtr Aquael FZN-1 przestał działać z dnia na dzień  (Przeczytany 1975 razy)
Kotek92
Bywalec

Zielona Góra

« : Lipiec 22, 2012, 14:12:18 »

Witam wszystkich po długiej przerwie Wink

Od razu opiszę swój problem, bo może ktoś miał podobny przypadek i zna rozwiązanie.

Otóż wczoraj robiłem gruntowne sprzątnie w akwarium. Dodam, że akwa stało ponad pół roku nie używane, woda była, rybek nie Wink Filtr nie chodził. I właśnie o ten filtr się rozchodzi. Wczoraj pracował normalnie, przed włączeniem go umyłem tak jak napisanie jest w instrukcji, razem z silniczkiem. Dzisiaj zauważyłem, że filtr przestał działać. Wyjąłem go, zobaczyłem, czy coś blokuje przepływu powietrza, wszystko było ok. Wyjąłem silniczek, włączyłem wtyczkę, a silnik nawet się nie obracał. Stąd pytanie, co mogło się zepsuć, stać podczas nocy? Wszystko wskazuje, że to coś w środku silnika, więc nie wiem czy są szanse na naprawę. Filtr to Aquael FZN-1.

Mam nadzieję, że jasno opisałem swój problem.
Dzięki z góry za odpowiedź.
mar33cki
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Lipiec 23, 2012, 09:08:09 »

u mnie przestała działać lampa decolight aquaela, spalił się zasilacz  Wściekły może energetycy wpuścili jakiś syf w kable, albo matka natura się odezwała przemawiając piorunami.... Wściekły

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: