Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Giełda « Kupię « Kupię wyposażenie od podstaw: filtr, pompkę, oświetlenie, grzałkę, piasek i inne
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Kupię wyposażenie od podstaw: filtr, pompkę, oświetlenie, grzałkę, piasek i inne  (Przeczytany 3234 razy)
Tenenberg
Nowy
*

« : Sierpień 21, 2013, 18:52:48 »

Kupiłem akwarium i nie mam do niego na razie nic  Wink To tylko 63litry i ma być w zamyśle domem dla roślin, głownie mchów, ewentualnie raka (gatunek z tych nie robiących jesieni średniowiecza z zawartości zbiornika) i kilku drobnych interesujących/kolorowych/ciekawych rybek. Litraż skromny więc i obsada będzie mało liczna.

Potrzeby na obecną chwilę wyglądają u mnie następująco:
-filtr raczej zewnętrzny - priorytet to mega cicha praca oraz niskie zużycie energii
-cichy napowietrzacz
-oświetlenie dzienne planuję ledowe diversy ale to jeszcze się okaże a do tego pewnie skromne oświetlenie niebieskie na noc
-podłoże pod głównie mchy - piasek też się nadaje czy coś innego?
-grzałka niedużej mocy - sądzę że 50W powinno wystarczyć na ten litraż?
-termometr - tylko jaki?
-nieco nawozów na start
-odmulacz - może być bateryjny
-rośliny też ale to dopiero parę tygodni po udanym rozruchu akwarium - jakieś mchy czy inne ciekawostki
-siatka/podbierak
-szczypce
-skrobak z gąbką

Jak o czymś zapomniałem, to proszę o przypomnienie Smiley

Kontakt:
GG: 2209108 lub priv.

Pozdrawiam.
mariuszki17
Nowy
*

« Odpowiedz #1 : Listopad 29, 2013, 23:16:22 »

Mam grzalke sprawna uzywana 5miesiecy poniewaz potem kupilem wieksza razem z wiekszym akwa. 60zl z wysylka. sporo lezy wiec juz jest po gwarancji

3 gurami
15 neonow
1 krewetka
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: