Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: młode robaki???  (Przeczytany 1916 razy)
mila
Stały użytkownik

« : Sierpień 05, 2005, 09:43:01 »

Jakiś tydzien temu wrzuciłam do kotnika pare sztuk szklarki, żeby przyzwyczaić młode do tego pokarmu. Raczej nie chciały tego jesc. Wczoraj zobaczyłam na szybie małego przezroczystego 3 mm - ego robaczka. czy to możliwe , żeby to był młoda szklarka? Młodziachy nie zwracają na to uwagi. Robak szybko  Shocked porusza sie. Łaził po szybie akwa, nie za wysoko, po czy schował się w żwirek ( dosyć gruby jest).

:?:  :?:  :?:  :?:  Shocked Proszę o pomoc w zidentyfikowaniu tego czegoś. Tongue

150l
4mieczyki,
2 molinezje szerokopłetwe,
2 zmienniaki wielobarwne
2 skalary,
2 kiryski spiżowe,2albinosy
2pekolcje
10,5l kotnik
sir Michael
Bywalec

« Odpowiedz #1 : Sierpień 05, 2005, 10:10:20 »

Ja nie słyszałem, żeby postać larwalna jakiegokolwiek stworzenia była zdolna do rozrodu.

Jak to było takie płaskie i pełzało po szybie to pewnie był wirek.

A jeśli taki owad biały, chodzący po szybie, przypominający kształtem ważkę i mający takie \|/ na ogonie to to jest młoda larwa ważki albo jętki. Dorośnie do 3-7 cm.
mila
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Sierpień 05, 2005, 10:22:22 »

Przypominało młodą szklarke, ale jesli tak mówisz. Na końcu nic nie zauważyłam. miała ze 3 milimetry. Może jeszcze za młoda :roll:
Kurce, ważkę w akwa :?:
teraz gdy wyjade to może sporo urosnąć to, nie??? cały miesiąc. Ale ja jej teraz chyba nie znajdę.

150l
4mieczyki,
2 molinezje szerokopłetwe,
2 zmienniaki wielobarwne
2 skalary,
2 kiryski spiżowe,2albinosy
2pekolcje
10,5l kotnik
sir Michael
Bywalec

« Odpowiedz #3 : Sierpień 05, 2005, 10:27:11 »

Może ją wcześniej ryby zjedzą.