Ustyna
Nowy
|
|
« : Czerwiec 09, 2016, 18:54:04 » |
|
Witam! Mam problem. Do tej pory miałam akwarium 35l z bojownikiem i 4 molinezjami. Jedna molinezjami skarłowaciała i zdechła. W zbiorniku mam też 2 krewetki amano. Moi znajomi chcieli mnie uszczęśliwić na siłę i kupili mi 6 Danio i 6 neonów na urodziny. Musiałam znaleźć akwarium większe na szybko, mam teraz 63l. Widzę, że ryby męczą się w 35l, nie ma wśród nich walk ani kłótni, ale gdzie się nie obrócą trafiają na inną rybę. Większy zbiornik nie jest jeszcze dojrzały. I moje pytanie, które mniejsze zło wybrać: czy trzymać je w 35 litrach jeszcze przez ponad dwa tygodnie czy wpuścić szybciej do większego akwarium? Od razu zaznaczę, że nie mam możliwości oddania na przechowanie ryb, żaden z moich znajomych nie ma akwarium. I od razu biorę na klatę te molinezje w 35l. Błąd, wiem, ale sprzedawca w sklepie wprowadził mnie w błąd, a ja dałam się wciągnąć. Po śmierci jednej molinezji miałam w planach zakup większego zbiornika, ale wszystko wyszło tak niespodziewanie i szybko przez ten prezent.
|