Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Dwa akwaria z rybkami obok siebie
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Dwa akwaria z rybkami obok siebie  (Przeczytany 2758 razy)
Timii
Nowy
*

« : Marzec 17, 2008, 23:25:53 »

Witam,na poczatku chciałbym się przedstawić a więc Witam   Cool
Powiem tyle że mam 2 rybki już stare strasznie,gdzieś kolo 3-4 lat,jedn to Bojownik (niewiem jaki ) a druga to pielęgnica (też niewiem jaka) mam je w osobnych akwariach,dziś położyłem je koło siebie i zauważyłem dziwne odruchy u obu ryb,mam pytanie czy moge ttak zostawić,bojownik oszalał cały czas pływa w kółko pewnie jakbym wpóscił rybki do jednego akwarium była by rzeź Cheesy albo po prostu rybki chą się "zadomowić" ? Jeżeli chodzi o zmiane miejsca akwariów to niezbyt ciekawy pomysł innego miejsca w moim domu na te ryby już zabardzo niema,już wszyscy o nich zapomnieli a chciałem się nimi zaopiekować po tym jak raz zauważyłem że z akwaria smięrdzi jak z szamba itd.... chętnie bym rybki oddał ale z mojej okolicy pewnie niebędzie nikogo,no ale odstąpiłem troszkę od tematu. Prosze o odpowiedzi,i przepraszam za całą stylistyke całego tematu,błędy oraz wszystko cokolwiek jest już późna godzina a ja od 48H nie zmrużyłem oka.
Pozdrawiam
PiotrasJ
Zainteresowany
**

ładna rybcia:)

« Odpowiedz #1 : Marzec 18, 2008, 08:42:47 »

No to ja ci powiem tyle... raczej nie wiem czy te rybki mogą być razem ale najważniejsze co musisz napisać to wymiary akwarium, jakie oświetlenie no i tak dalej ale czy niechciałbyś np. kupić sobie nowego akwarium i trzymać tam rybki zamiast mieć 2 Huh? To będzie moim zdaniem korzystna opcja... a to czy te ryby mogą być razem możesz poczytać jak wpiszesz w linijce "szukaj" a ogłoszenie dasz do działu giełda "oddam"

Akwa 25l   

5x gupik

moczarka kanadyjska

filtr elite

oświetlenie: lampa nad akwa:) (11W)
Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Marzec 18, 2008, 09:29:08 »

Nie zawsze ryby mogą być w jednym akwarium. Jeśli nie przeszkadzają Ci 2 akwaria to pomiędzy nie wsadź jakąś nieprzeźroczystą przergrodę. Może być to nawet kartka papieru, brystol itp, żeby ryby się nie widziały.

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: