Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Potok w akwarium  (Przeczytany 2411 razy)
Agresorxxx
Nowy
*

« : Styczeń 13, 2006, 17:59:02 »

Więc tak o ile pamiętam to gdzieś w necie wygrzebałem dawno temu
 rysunki jak zrobić coś w stylu potoku w naszym akwarium może żle to
 ujalem ale wiecie o co mi chodzi . Jeśli ktoś ma akwarium w tym stylu to niech
 wrzuci fotki lub jakieś linki zapoda

3 rzeczy które bardzo mnie w życiu fascynują:rybki moja kobieta iii  noi moto
szef1992
Gość
« Odpowiedz #1 : Styczeń 13, 2006, 21:15:10 »

Może chodzi ci o deszczownice ? Taka rurka nad powierzchnią wody (podłączona do filtra) z dziurkami z których leci woda ? Może źle myśle, ale jak dobrze to możesz samemu zrobić z kawałka plistikowej rurki podłączyć węźykiem do wylotu filtra i gotowe :d albo poprostu kupić Smiley
kafarski
Gość
« Odpowiedz #2 : Styczeń 13, 2006, 21:31:10 »

chyba raczej biotop potoku z dużymi otoczakami i mchem na brzegu? polecam książkę ''Akwarium inspirowane naturą'' Petera Hiscock'a. jest tam dużo o urządzaniu akwarium z biotopami całej ziemi.
remol;]
Bywalec

« Odpowiedz #3 : Styczeń 13, 2006, 21:44:59 »

widziałem chyba też tą strone typiara robiła w akwa potok tj.mocny prąd wody itp.chciala zrobić akwa na długość chyba 1.5m i niskie ale miejsca nie miala hehe(swoją drogą fajny pomysł.Jak chcesz zrobić takie akwa agresor to rusz głową Smiley
Agresorxxx
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Styczeń 13, 2006, 22:37:10 »

własnie planuje to zrobić to tak że w końcu akwarium daje np. dwie rurki które będą zasysały wode,pod żwirem węzę i do pompki(na drugim końcu akwarium) która tą wode wypuszcza w strone tych rurek które zasysają wode.Troche nagmatwałem ale mysle że mniejwięcej wiecie jak to bedzie wyglądało
kafarski trafił w samo sedno

Zmieniony przez Sebastian Pią 13 Sty 2006 23:42

kafarski
Gość
« Odpowiedz #5 : Styczeń 13, 2006, 22:52:46 »

gość napisał - ten Hiscock :roll: - dużo książek. ten rozdział z potokiem jest zrobiony właśnie tak jak mówisz z mocną pompą z jednej strony i te otoczaki wystają trochę nad wodę. na dnie leży piasek. do tego jakieś kawałki połamanych korzeni i mech nad wodą. wrażenie siarczyste. nie mogę znaleźć akurat jego fotek w necie ale jak byś znalazł książkę to kup bo warto. tylko trzeba dobrze dobrać ryby do tego - może bocje i kosiarki?
remol;]
Bywalec

« Odpowiedz #6 : Styczeń 13, 2006, 23:02:32 »

ja bym proponował danio i sumiki szkliste bo te lubia prąd wody(żyją w strumykach-danio) :wink:
Agresorxxx
Nowy
*

« Odpowiedz #7 : Styczeń 14, 2006, 09:21:20 »

Nie znam sie na tym więc pytam czy można by było umieścić w takim akwarium zbrojniki niebieskie bo o ile sie nie myle to gdzieś czytałem że
 one żyją właśnie w potokach ale moge sie mylić.A książka kosztuje 25-30zł

Góral
Tomek
Global Moderator
Bywalec

Przyjaciel Wiosny

« Odpowiedz #8 : Styczeń 14, 2006, 10:23:45 »

na forum akwarystyki w dziale galeria były zdjęcia akwarium "rzecznego". powodzenia w szukaniu  :wink:

gg:1384140
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: