Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Przerybienie...  (Przeczytany 2630 razy)
Adamos
Nowy
*

« : Grudzień 04, 2005, 13:30:23 »

Od prawie roku jestem posiadaczem 100 l. akwarium.Pływa sobie w nim na obecną chwilę 33 sz. rybek, żerujących na różnych głebokościach akwarium są mi.innymi tęczanki, fantomy,parka ramirezek, pimelugdus pictus-parka, mułojady itp. czy to aby nie za dużo... :? Sad  :arrow:
remol;]
Bywalec

« Odpowiedz #1 : Grudzień 04, 2005, 13:59:18 »

jak na moje oko to za dużo.Wypisz wszystkie rybki jakie masz i ile i wtedy coś ci doradzimy :wink:
Adamos
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Grudzień 04, 2005, 14:14:20 »

zacznę od ryb dennych:para mółojadów, para pimelogdus pictus, para kirysów pstrych, 7 cierniooczków/3kuhla i 4 są brązowe nie wiem jaki dokładnie to gatunek/, 1 kapryśnik,do sprzątania 1 kosiarka ,1 glon sjamski i 2 otocki. Partia środkowa akwarium to 4 sumki szkliste. A na całości pływają tęczanki Para czerwonych, para neonowych i para trójpręgich.Jest też para ramirezek. Ostało mi się też kilka rybekktóre nie mam serca spóścić w kanał;jest to para fantomów czerwonych, 1 fantom czrny i 1 neon czarny... Sad
remol;]
Bywalec

« Odpowiedz #3 : Grudzień 04, 2005, 14:25:22 »

Jezu ale masz rozrzut nie wiem co ci poradzić :lol: No to tak zostaw ramirezy, otoski, neonów czerwonych dokup, kosiarki, ciernioczki ze 4 zostaw i 3 kiryski i te fantomy(już nie wiem co innego wymyślić)a reszte oddaj Cheesy
Adamos
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Grudzień 04, 2005, 14:34:32 »

Cheesy Ale mi dałeś klina...Radzisz mi zachować ryby,których chcę się pozbyć a wydać te którę chciałbym zachować Smiley O ZGROZO ! ! ! Mam słabość do ryb dennych / taki mały bzik / i coraz bardziej podobaja mi się tęczanki zwłaszcza że trochę podrosły i widać tego efekty - całkiem niezłe.  :wink: Dzięki za radę - muszę się ztym przespać
maryl16
Nowy
*

« Odpowiedz #5 : Grudzień 04, 2005, 17:14:14 »

tovjak chcesz wszystkie zostawic to  kup większe aqua !!  Cheesy

Akwarium 52l; Filtr FZN-2 w tym biologiczny; Grzałka z termostatem; Oświetlenie Świetlówka 25W
Obsada: 3 dorosłe Molinezje Żaglopłetwe, 3 małe, jedna Molinezja ostrousta black molly, 2 tetry cesarskie; 5 neonków Innessa.
Adamos
Nowy
*

« Odpowiedz #6 : Grudzień 04, 2005, 17:19:03 »

Może trochę cynicznie odpowiem ale gdybym mógł to bym wannę przerobił na większe akwarium :lol: a puki co mam to co mam.Może kiedyś.... :?:
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #7 : Grudzień 04, 2005, 18:23:40 »

masz bardzo przerybiony zbiornik. Radze poważnie rozglądac sie za miejscem i funduszami na większy, bo przy takiej obsadzie to akwarium w takim stanie nie pociągnie za długo.

PS: Co to jest "kapryśnik" ??

remol;]
Bywalec

« Odpowiedz #8 : Grudzień 04, 2005, 21:56:39 »

Hehehe pewnie kiryśnik co? :wink:
Maluda
Nowy
*

« Odpowiedz #9 : Grudzień 05, 2005, 22:36:55 »

Aczy w ogóle zauważyłeś jakieś niepokojące objawy w zbiorniku? Może sprawdź zawartość NO2 (albo NO3 - nigdy nie pamiętam). Jeśli jest w normie to olej. A jeśli jest za wysokie to oddaj te ryby, na których mniej Ci zależy.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: