Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Wielkie zabijanie  (Przeczytany 2175 razy)
Tomekawes
Nowy
*

« : Grudzień 07, 2005, 23:18:15 »

Wczoraj znalazlem 3 zabite i poszarpane rozbory klinowe.te rozbory były najwieksze z mich rozborów.  Ktora z ryb które wymieniłę jest prawdopodobnie temu winna. Mam dwa prętowniki dwa zmienniki plamiste 8 danio pręgowanych 10 neonów innesa gupika dwa maleńkie rozbory klinowe,  glonojada mam nadzieję że pomożecie mik    :lol:
remol;]
Bywalec

« Odpowiedz #1 : Grudzień 08, 2005, 08:36:34 »

Żadna z twoich ryb by tego nie zrobiła(chociaż zdarzają się pretniki które są urodzonymi mordercami :wink:)No bo same mi się wydaje że nie padły chyba że warunki w akwa fatalne ale o to cię nie podejrzewam :wink:
Przemek
Administrator
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Grudzień 08, 2005, 09:59:49 »

Nie masz raczej żadnych krwiożerczych ryb w akwarium.
Wg mnie razbory z jakiegoś powodu padły same, a potem to już normalka, że inne rybcie zjadają padlinę. Zawsze tak jest.

Pozdrawiam
Admin
-----------------------------
500l - akwarium towarzyskie
remol;]
Bywalec

« Odpowiedz #3 : Grudzień 08, 2005, 12:18:46 »

Z łusek ci rybki nawet obiorą takie jest życie przegrywa najsłabszy :wink:
Tomekawes
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Grudzień 08, 2005, 13:31:38 »

No dobra ale trzy naraz zmarły wciągu pół godziny. Jeden był zjedzony w całości ostal się tylko szkielet. Dwa były rozszarpane na brzuchu.
Kotek92
Bywalec

Zielona Góra

« Odpowiedz #5 : Grudzień 08, 2005, 13:35:06 »

Najprowdopodobniej one zdechly i padly na zwirek a jesli masz glonojoada jak piszesz to na pewno on je zjadl , kiedys moj jadl pdniete ty  :lol: by
Andrew
Nowy
*

« Odpowiedz #6 : Grudzień 23, 2005, 19:53:00 »

Według mnie to jakieś pasorzyt je zabiły. Tak się zdarza gdy ryby są osłabione lub bardzo zestresowane. A inne ryby poprostu nie zostały zainfekowane. Jeśli chodzi o pogryzione ciała to tak jak inni urzytkownicy forum powiedzieli "ryby zjadły padline"

Możliwe że były bardziej delikatne i jeśli nie odmulałeś dość długo to się zatruły.

Zmieniony przez Sebastian Pią 23 Gru 2005 22:35

Andrew
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: