Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Choroby « Molinezja pływa w koło!!!
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Molinezja pływa w koło!!!  (Przeczytany 2544 razy)
adinml
Zainteresowany
**

« : Marzec 20, 2006, 07:36:19 »

Witam jestem początkującym akwarystą i nie wiem co się dzieje. Mam akwarium wraz z rybkami od tygodnia. Wszystko było ok do przedwczoraj kiedy jedna molinezja zaczęła przebywać blisko filtra i i tam się kryła. Wczoraj natomiast zaczęła pływać w koło ale nie w poziomnie a w pionie. Odłowiłem ją do słoika i po nocy przestała pływać w koło w pionie tylko teraz pływa pod wierzchem ale też kręci się w koło. Co to może być??? Czy da się ją jakoś uratować??? Moje akwa to 45l, 2 x gupik, 2 x molinezja, 4 x danio pręgowane, 6 x neon inessa i jeden mały glonojad. Temp 23-24 stopnie, filtr z napowietrzaczem chodzi 24g/h.

112l ; 45l - krewetkarium
GG: 2661217
jachu
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Marzec 21, 2006, 20:31:20 »

Nie odławiaj jej do słoika , podnieś temp. do 25-26C  i poczekaj jeszcze parę dni .

Jachu
thomas41
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Marzec 21, 2006, 21:20:04 »

w sloiku pływa w kulko pod powieżchnia wody ponieważ nabiera powietrza a w akwarium bo poprostu będzie rodzić

POZDROWIENIA Thoma$
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: