Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Jak odróżnić czy glonojad i otosek to babka czy facet ???
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Jak odróżnić czy glonojad i otosek to babka czy facet ???  (Przeczytany 2273 razy)
karzel
Nowy
*

« : Marzec 25, 2006, 11:58:17 »

Cześć :!:  Jeśli przeczytaliście muj temat to już wiecie o co chodzi jak odróżnić podawajcie wszystkie sposoby jestem bardzo ciekawy bo może uda mi sie je rozmnożyć (mała szansa mam skalary)a i jeszcze górami dwuplamiaste odmiana barwno-złota czy jakoś tak  :lol:

Obsada akwa

112l: 4 skalary, 1 górami dwuplamiasty, 3 mieczyki, 5 bocji kubotaj.

16l: 7 gupików.
mariola15
Nowy
*

« Odpowiedz #1 : Marzec 25, 2006, 12:39:59 »

hej na glonojada jest bardzo prosto odróżnic płeć .Glonojad najpierw musi dorosnąć i być dojrzały jeżeli chcesz go oczywiście rozmnażać. glonoada można poznac po wąsach(samca) jezeli jest już po upływie 5 lub 6 miesęcy można to u nigo zauważyć, jak wszystkie otórz ryby można rozpoznać w wieku 5-6 miesięcy, samica natomiast niema wąsych, ale jest wielkości samca<skalary natomiast można odróżnić w ten sposób że samiec ma wgniecienie na nosie a samica ma zaokrąglony tak jak na tym rysunku pozdrowienia:)

hej jak mozesz to podaj e-maila to ci wysle pare fotek jak odroznic skalary i glonoiady

uprasza się o używanie opcji: "zmień", zamiast pisania kilku postów...
Góral
[/size]

jezeli chcecie jakies pytania o zwierzakach to piszcie na mój e-mail mariolcia15@vp.pl
dawid_3
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Marzec 25, 2006, 17:38:57 »

Gdybyś poszukala to naewno byś podobne tematy znalazła.

63l. :2 parki pielęgniczek ramireza,5 molinezji (black molly),3 mieczyki hellera,3 kosiarki i 1 zbrojnik niebieski(albinos)
25l. :młode mieczyki i molinezje
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: